Nioh: Dragon of the North / Arvostelut / pelaaja.fi

Nioh: Dragon of the North

30.05.2017 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
2
Nioh: Dragon of the North

Vaikeamman kautta

Niohin kanssa ei voi hätäillä. Team Ninan samuraihenkinen näkemys Souls-peleistä oli pitkä savotta jo julkaisussaan, ja ensimmäinen kolmesta lisäsisältöpaketista lisää syvyyttä entisestään.

Dragon of the North ei kuitenkaan näytä aluksi kovinkaan kummoiselta. Sankari William saa seilata takaisin Japaniin, kun pohjoisen sotalordi Date Masamune yrittää kasata yokai-demonien vahvistamaa armeijaa. Puolikuukypärästä ja silmälapusta tunnettu kenraali odottelee tietenkin kuuluisassa linnassaan. Tarinatehtäviä onkin vain kaksi. Ensimmäisessä lähestytään linnaketta kylmällä maaseudulla ja toisessa soluttaudutaan sisälle peittoamalla torneissa asustavat ninjat. Valikoiman täydentää seitsemän lyhyttä alatehtävää.

Parista uudesta vihollistyypistä eniten viihdettä tarjoavat demonin riivaamat soltut, jotka ovat yokaiden ja ihmisten välimuotoja. Niillä on samuraiden aseistuksen lisäksi inhottavan nopeat liikkeet, törkeän pitkälle venyvä kaula sekä myrkkyä ja liekkejä sinkoava pää. Uusi puhdas yokai-lajike on kolmemetrinen sarvipää, joka näyttää tyylikkäältä, mutta ei jää mieleen liikesarjojen tai vaikeuden puolesta.

Paketin pomot ovat suunnittelultaan yllättävän konservatiivisia, eikä Umi-Bozun tai Ogressin kaltaisia järkäleitä tule vastaan. Villeintä antia on puoliksi tuhatjalkainen demonisamurai, jota seuraavat ihmisninja ja itse silmäpuoli-Date. Hänellä on tuplamiekkojen lisäksi kaksi suojelushenkeä ja elementaalitaikuutta, joten sankari-Viljamikin saa reilusti paketissa mahdollisuuden käyttää kahta suojelushenkeä samaan aikaan. Date on hyvä taistelu, mutta Nioh on täynnä vastaavia samuraita.

Nioh: Dragon of the North

"Vaikka edessä on siis melkoinen urakka, Niohin pariin palaaminen ei tuntunut lainkaan työltä."

Arvostelussa Nioh: Dragon of the North

Niinpä kiinnostavin mättö on epilogipomo Maria, joka tuo hämmästyttävän paljon mieleen Bloodbornen samannimisen pomon. Pienen pistomiekan kanssa riehuva neito on virkistävän aggressiivinen, nopea ja vaikea vastustaja, joka hallitsee myös piilottelun sekä taiat. Date, Maria ja ilkeä tuplapomoyllätys antavat rahalle vastinetta pelimekaanisella osastolla, mutta visuaalisesti olisin toivonut näyttävämpää esitystä.

Lupailtu uusi aseluokka on kahden käden jättimiekka odachi. Se on tyyliltään melko tarkasti taistelukirveen ja keihään välissä mutta niitä jostain syystä vaikeampi käyttää. Se tuntuu soveltuvan kirveen tavoin vihollisten Kin kuluttamiseen ja torjuntaan luottavien vihollisten kurmottamiseen. Terän lisäksi se hyödyntää pitkää kahvaansa ja näyttää tyylikkäältä.

Dragon of the Northin ongelma on se, että se voi olla vaikeustasoltaan parahultainen, liian helppo tai ilkeän vaikea riippuen hahmon tyylistä ja tehosta. Se tapahtuu päätarinan jälkeen ja on tarkoitettu kokeneille hahmoille. Way of the Strongia eli pelin NG+-tilaa tahkonneille hahmoille se voi olla perustasolla liian helppo. Keihästä ja kevyttä haarniskaa magian kera käyttäneelle omalle hahmolleni ainoastaan Date ja Maria tarjosivat kovaa vastusta. Ihme kyllä, rakastettu ja vihattu Sloth-taikuus toimii edelleen.

Dragon of the North antaa eniten perfektionisteille, jotka haluavat hinkata Niohin kaikkine trophyineen vaikka kolme kertaa. Way of the Strongin päälle tulee uusi NG++ eli Way of the Demon, jota kelpaa hinkata kovatasoisen saaliin toivossa. Jos kaiken haluaa saada, on pakko jauhaa naama hiessä myös päivityksessä kaikille pelaajille tullutta PvP-tilaa. Tekijät hehkuttelivat, että Williamin voi nyt muuntaa uusilla naispuolisilla skineillä, joita voi ostaa Teahousesta ökyhintaan. Okatsun ja muiden pelin naissotureiden skinit maksavat 70 000 glorya per pää, joten pelkkiä revenanteja saa yhtä varten hakata melkein 500 kappaletta. Ei tule yllätyksenä, että samoja nahkoja myydään myös mikro-ostoksina parin euron hintaan.

Vaikka edessä on siis melkoinen urakka, Niohin pariin palaaminen ei tuntunut lainkaan työltä. Pienen tauon jälkeen oli mukava huomata, että pelin napakka ja tarkka ohjaus sekä nopeat taistelut tuntuivat edelleen vallan upeilta. Niohille ja Dragon of the North -paketille onkin yhteistä se, että ei todellakaan tarvitse valita pelaamisen määrän tai laadun väliltä.

7/10

Kehittäjä: 
Team Ninja
Julkaisija: 
Sony Interactive Entertainment
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Lue myös

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Aika pieneltä lisältä vaikuttaa jos kaksi päätehtävää, joiden oletan tapahtuvan uusissa ympäristöissä. Alatehtävät on sitten kierrätetty noissa, kuten pääpelissä. Uusia vihuja peli kaipaisi mutta kovinpa paljon ei niitä tässä tunnu tulevan. Toki ymmärrettävää kun uusia tehtäviäkin/alueitakin vain kaksi.

Hinnasta hyvin paljon kiinni onko tämä DLC ok. Itsellä on vielä kaikki Bloodbornen ja Dark Souls 3:n lisät pelaamatta, joten ehkä laitan rahani ensin sinne. Jos siis edes ehdin muilta peleiltä joskus lisäreitä pelailla.

Itselle Nioh ehkä lopulta oli turhan grindaava peli loppua kohti, tai ainakin jos trophyjen perässä on. Tavaran metsästys ihan ok Soulsien tapaan mutta järki meni random-kamojen ja seppä-homman kanssa. Kesken jäi se platina ja ainoastaan jonkun "osto helvetisti kamaa sepältä"-trophyn takia.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nipples of the North.