Orcs Must Die! / Arvostelut / pelaaja.fi

Orcs Must Die!

16.01.2012 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
0

Tekijä: Robot Entertainment
Julkaisija: Microsoft
Pelikoneet: Xbox Live Arcade, pc (testattu molemmat)
Moninpeli: Ei

Haluaisiko herrasväki örkkinsä pihviksi nuijittuna ”well done” vai grillattuna vartaassa?

Kun tower defensen eli tornipuolustuksen kaltainen uusi lajityyppi tulee muotiin, pelintekijöiden on turvauduttava melkoiseen ajatusten akrobatiaan. Miten saadaan edes löyhä kehys kymmenille peleille, joissa aivoton vihollislauma juoksee pelaajan puolustuslaitteiden teurastettavaksi yhä uusina aaltoina?

Orcs Must Die onnistuu tässä keskivertoa selkeästi paremmin. Warhammerista ja Warcraftista lainatut vihernahat tahtovat haltuunsa linnoihin kätketyt taikavimpulat, ja tiellä seisoo viimeinen (ja pöljin) taistomaagi, Charlie Sheenin ja Bruce Campbellin karismaton hybridi.

Kolme vahvuutta nostaa pelin tornipuolustuksen massasta. Ensiksi tasapaino suunnittelun ja toimintapelaamisen välillä on hyvä. Suurin osa vihollisista kukistuu pelaajan asettamiin ansoihin, mutta osa on viimeisteltävä jousella ja muilla taika-aseilla. Jopa ammuskelussa on tarpeeksi hienovaraisuutta, sillä sarjatulta voi naputtaa mutta tähtäys palkitaan pääosumakaadoilla. Toiseksi ansat ovat erinomaisen tyydyttäviä ja tyylikkäitä: on örkkiä sinkoavaa katapulttia, myrkkypiikkejä lattiasta, valtavia murskaimia, liekitystä ja muuta ikävää. Örkit sinkoilevat ilmojen halki ja kaatuvat verisesti teräsmyrskyssä, mutta meno ei tunnu ilkeän raa’alta sarjakuvamaisen ulkoasun takia. Kolmanneksi siisti, yhtenäinen ja sulava toteutus tekee pelaamisesta helposti nautittavaa.

Tornipuolustukselle tyypillisesti meno alkaa kuitenkin puuduttaa ennemmin tai myöhemmin erityisesti isoina annoksina ja turhan pitkien kenttien takia, vaikka tekijät ovat ahtaneet mukaan hurjempaa vaikeustasoa ja koukuttavaa ennätyspisteiden metsästystä. Kokemusta on silti helppo suositella jopa niille, joita tornipuolustus ei ole aiemmin kiinnostanut.

7/10

Nostoja