PAKO – Car Chase Simulator / Arvostelut / pelaaja.fi

PAKO – Car Chase Simulator

3.02.2017 // Kirjoittanut: Anonymous
1

Kolmen markan kaahausta

Kotimaisen Tree Men Gamesin PAKO – Car Chase Simulator on viihdyttänyt mobiilipelaajia jo vuodesta 2014. Nimessä oleva simulaattori-sana on hämäävä, sillä meininki on puhdasta arcadea. Automaattikaasu pitää huolen liikkeestä, ja pelaajan tehtäväksi jää ohjaaminen sekä jarrun ja loppumattoman turbon käyttö.

Tarkoituksena on ajaa poliiseja karkuun vaihtelevissa ympäristöissä parkkipaikoista aavikolle. Poliisiautojen lisäksi teitä koristavat siviiliautot ja jopa tankit. Annettuun aikarajaan asti selvittyään eteen avautuu uusi vaikeampi kenttä. Mikäli hampaat irvessä vääntäminen ei kiinnosta, touhua saa helpotettua harjoittelutilassa, jossa sääntöjä voi hieman muokata.

Harvoin tulee vastaan pelejä, jotka saavat ärsytysmittarin tappiin heti ensiminuuteilta lähtien. Ihokarvat nousevat pystyyn jo siinä vaiheessa, kun huomaa, että peli on julkaistu alun perin mobiilina. PAKO onnistuu pettämään jokaisella osa-alueella. Ohjaus on ärsyttävän epätarkka sekä tunnoton, ja ohjaintuesta huolimatta näppäimistöllä on mukavampi pelata. Taitoa ei tarvita, sillä ohjauksen surkeus tekee väistöliikkeistä turhia, ja törmäys onkin yleensä väistämätön. Umpitylsä musiikki sekä lähinnä poliisiautojen sireeneistä koostuvat äänet tekee mieli laittaa pienemmälle, kunnes ne on pakko sulkea kokonaan. Grafiikkapuoli jatkaa samalla linjalla eli tarjoaa hiekkapaperikäsittelyä verkkokalvoille.

Suurimmaksi ketutuksen aiheeksi nousee tuurikeskeisyys. Löysän ohjauksen lisäksi siihen on oikeastaan kaksi syytä. Kaksikosta pienempi paha on kentille tipahtelevat pakolaatikot, joista saa sattumanvaraisen aseen tai muun lisukkeen. Ne vaihtelevat meteorisateesta ja ohjuksista jäätymiseen ja sitä kautta kuolemaan. Hyvän ajon päättyminen myrkkylootaan kolmea sekuntia ennen kentän läpäisyä ei tee hyvää hermoille. Laatikot saa yleensä väisteltyä, paitsi silloin, kun sellainen sattuu ilmestymään suoraan eteen.

Suurempi pirulaisista on isometrinen kuvakulma, joka tunnetusti ei ole paras vaihtoehto ajopelille. Muuten se toimii, mutta kun eteen ei näe, niin kuvaruudun ulkopuolelta eteen hyppiviä poliisiautoja ja muita on mahdoton väistellä. Typeryys varmistui, kun kokeilin PAKOn Android-versiota, jossa kuvakulman saa auton taakse ja näin ollen pelaaja näkee myös eteensä.

Tuskan voi jakaa kolmen kaverin kanssa, mutta sekään ei tilannetta pelasta. Tässä tapauksessa jaettu suru ei pienene vaan moninkertaistuu, kun yhden sijasta huoneessa onkin neljä kiroilevaa pelaajaa. Kilpailu kovimman pakenijan arvonimestä jaksaa viihdyttää maksimissaan yhden illan, mikäli pelikavereiden hermot kestävät.

Tuntuu siltä kuin PAKO yrittäisi olla taitoon perustuva peli, mutta kaikki menee mönkään tuurin näytellessä liian suurta roolia. Hauskuus puuttuu, ja pelattavaa on kovin vähän. Kymmenkunta ruutua sekä autoa eivät jaksa viihdyttää yhtä iltaa pidemmälle – varsinkin kun kieseissä on vain pari vaihtoehtoa, joilla oikeasti kannattaa ajaa. Onneksi tunnelin päässä näkyy kuitenkin se kuuluisa valo, sillä tekijät ovat jo jatko-osan kimpussa. Toisaalta Tree Men Gamesin olisi ehkä parempi keskittyä päivittämään ensimmäisen osan pc-versio kelvolliseen kuosiin ennen muita julkaisuja.

PAKO – Car Chase Simulator on jälleen yksi mobiilipeli, jota ei olisi kannattanut kääntää tietokoneelle. Näin yksinkertaisen teoksen paikka nykypäivän kovilla pelimarkkinoilla on mobiilin puolella. Pelistä kiinnostuneiden kannattaakin siis kokeilla ilmaista Android-versiota, sillä se on huomattavasti parempi.

1/10

Ilmaisen mobiilipelin ylihintainen ja huonompi pc-versio.

A-P Kuutila

1/10

Kehittäjä: 
Tree Men Games
Julkaisija: 
Tree Men Games
Peligenre: 
Kaahaus
Julkaisualustat: 
Apple OSX, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Kiitokset Kuutilalle todenmukaisesta arvostelusta ilman suomilisää. Tässä maassa (ja tällä alalla) ei ole helppoa antaa murska-arvioita omille.

Nostoja