PATAPON / Arvostelut / pelaaja.fi

PATAPON

7.03.2008 // Kirjoittanut: Juha Wakonen
22

Patapon toimii erinomaisesti yhdistelmänä kevyttä strategiaa, joukkojen managerointia ja yksinkertaisista rummutuksista koostuvaa musiikkipeliä.

Menneisyydessä varsin voitokkaana sotilasheimona tunnetut pataponit elävät nyt taantumuksen aikaa. Pahat zigotonit ovat ajaneet ne maanpakoon omilta kotimailtaan. Samalla nämä erikoiset yksisilmäiset ja kaksiulotteiset olennot menettivät myös yhteytensä Kaikkivaltiaaseen, lumotuilla rummuilla koko heimoa ohjaavaan jumalaan.

Sony Computer Entertainmentin julkaisema, yllättävän monipuolinen ja pelimekaniikaltaan syvällinen rytmipeli Patapon alkaa tilanteesta, jossa yksi kadonneista rummuista löytyy. Pelaajan osaksi lankeaa tietysti toimia pikkukansaa käskyttävän Kaikkivaltiaan roolissa. Pelkästään rumpukomppien takomisen kautta tapahtuvasta jumalallisesta johdatuksesta ei kuitenkaan ole kysymys. Peli sisältää muun muassa eri sotilasyksiköiden päivittämistä ja huoltamista sekä tavallista tehokkaampien erikoisesineiden keräämistä. Minipelit avaavat pelaajan käyttöön vielä lisäpäivityksiä.

Pataponien heimoon kuuluu esimerkiksi jalkaväkeä, ratsujoukkoja ja keihäsyksiköitä. Oma taktinen otteensa peliin tuleekin itse asiassa siitä, että pelaaja saa yhtä tehtävää suorittamaan valita vain kolme eri yksikköä. Yksiköitä ohjataan neljästä lyönnistä koostuvilla rumpukompeilla. Niitä ketjuttamalla sotilaansa saa manattua hurmoksen kaltaiseen tilaan, joka tarjoaa taisteluun paremmat kertoimet. Patapon toimii erinomaisesti yhdistelmänä kevyttä strategiaa, joukkojen managerointia ja yksinkertaisista rummutuksista koostuvaa musiikkipeliä. Se koukuttaa viimeistellyllä ja poikkeuksellisen upealla ylöspanollaan sekä kauan pelikonsolin sulkemisen jälkeen mieleen palaneiden rallatusten voimalla.

Pelistä on vaikea keksiä muuta kritisoitavaa kuin se, että silloin tällöin pelaaja joutuu viemään pataponinsa jo aikaisemmin koluttuihin kenttiin – eikä tätä aina itse pelissä ohjeisteta kyllin selvästi. Lievä hapuilu unohtuu kuitenkin nopeasti varsin omaperäisen kokemuksen musikaalisessa tiimellyksessä. Patapon riisuu rytmitajuttomankin täysin aseista ja tarjoaa takuuvarmasti pirteän hauskan pelikokemuksen.

8/10

Kommentit

Käyttäjän josu kuva
josu

Erinomainen sekoitus eri peligenrejä

Käyttäjän Marquez kuva
Marquez

Tuore idea.

Käyttäjän Riderwall kuva
Riderwall

Mahtava mutta muutaman napin toistamista

Käyttäjän the wii kuva
the wii

mahtava

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Pon pata pon!

Käyttäjän Cyrus kuva
Cyrus
Käyttäjän jryi kuva
jryi

Saa välillä hihkumaan riemusta kun on niin söp

Käyttäjän Crono kuva
Crono
Käyttäjän Prokopjev kuva
Prokopjev

Aika monipuolinen peli :p

Käyttäjän Janne Pyykkönen kuva
Janne Pyykkönen

PSP:n parhaita.