Phantasy Star 0 / Arvostelut / pelaaja.fi

Phantasy Star 0

7.05.2010 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
0

Kymmenen vuoden takaisella Phantasy Star Onlinella on Dreamcast-pelaajien sydämissä tärkeä paikka – esittelihän se ensi kertaa nettiroolipelaamisen mahdollisuuksia konsoleilla. Nintendo DS:lle julkaistu Phantasy Star 0 on alkuperäiselle pelille uskollinen versio, jota on yhä miellyttävä pelata verkossa.

Aluksi on tehtävä selväksi, että Phantasy Star 0 soveltuu nostalgiatripin lisäksi lähinnä satunnaisten pelaajien tarpeisiin: nuoremman sukupolven kouliintuneiden pelaajien kannattaa siis katsoa muualle.

DS:n standardeilla näyttävän pelin pelaaminen koostuu reaaliaikaisista taisteluista sekä vauhdikkaasta hahmonkehityksestä. Muutaman kymmenen minuutin pituiset kentät ovat lisäksi täynnä roolipelaamisesta tuttuja kerättäviä hyötyesineitä. Vaikka pelattavuus onkin hieman kömpelöä, on loppuvastusten kukistamisessa ja väkivahvaksi hahmoksi kasvamisessa tarpeeksi kannustusta etenemiseen.

Näin siis nettipelissä, sillä yksinpeli ei kiinnosta pitkään. Yhteistyö on verkkopelin kantava idea, joka toimii edelleen. Rinnakkain kavereiden kanssa seikkaileminen ja kosketusnäytöllä kommunikointi ovat mukavaa ajanvietettä – tosin mihinkään pitkiin pelisessioihin Phantasy Star 0 ei houkuttele. Tuntemattomien kanssa pelaaminen on astetta hankalampaa, lähinnä tympeiden ystäväkoodien takia.

Phantasy Star 0:ssa on kaikessa vanhanaikaisuudessaan jotain viatonta ja alkukantaista vetovoimaa. On selvää, että se vajavuuksineen osoittaa pelien vauhdikkaan kehityksen, mutta joskus alkujuurille palaaminen on antoisaa ja inspiroivaa.

6/10