Pillars of Eternity: Complete Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Pillars of Eternity: Complete Edition

17.10.2017 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
1

Laaturopeilua tatin varassa

Obsidian Entertainmentin arvostelumenestys Pillars of Eternity saapuu konsolipelaajien ulottuville Complete Edition -julkaisuna, joka sisältää päivitetyn emopelin lisäksi molemmat laajennukset. Roolipelien ystäville luvassa onkin kymmeniksi tunneiksi laadukasta viihdettä.

Pillars of Eternity on upea kunnianosoitus 90-luvun roolipeliklassikoille. Isometrisestä vinkkelistä kuvattu teos luottaa tarinavetoiseen kerrontaan, jonka ympärille luotu yksityiskohtainen maailma hakee vertaistaan. Pelaaja astuu tähän minikosmokseen uudisasukkaana, mutta valmiin muotin sijaan hahmon tarina muovautuu pelin edetessä. Valinnat vaihtelevat todella merkityksellisistä päätöksistä hyvin henkilökohtaisiin detaljeihin, joiden ansiosta sekä päähenkilö että häntä ympäröivä maailma tuntuvat hengittävän samaa ilmaa.

Moniulotteinen fantasiamaailma nouseekin kevyesti pelin nautinnollisimmaksi anniksi. Parhaimmillaan Pillars of Eternityn pelaaminen on kuin lukisi erinomaista kirjaa, sillä runsas tekstimäärä vetää puoleensa elävyydellään, mielenkiintoisilla hahmoillaan ja rikkaalla historiallaan. Hitaasti avartuva kerronta onnistuu lisäksi sitomaan tämän kaiken upeaksi juonelliseksi kokonaisuudeksi. Toki kokemus vaatii pelaajalta kärsivällisyyttä lukea sivutolkulla dialogia, mutta maltti palkitaan moninkertaisesti. Lukunautintoa rakastaville peli tarjoaa myös erillisen tarinatilan helpotetuilla taisteluilla.

Pillars of Eternity: Complet Edition -arvostelu

"Pillars of Eternity: Complete Edition sovittaa Obsidian Entertainmentin menestysroolipelin onnistuneesti konsolikansan nautittavaksi."

Pillars of Eternity: Complet Edition -arvostelu

Taktisempaa otetta kaipaaville peli ei säästele kuitenkaan iskuissaan. Toisen ääripään vaikeustasot ovat äärimmäisen haastavia ja vaativat pc-version tapaan kellon pysäyttämistä käskytyksiä varten. Tässä kohtaa konsolikäännökseen kohdistuu suurin mielenkiinto, sillä käyttöliittymän käännöksessä Obsidian onnistuu pääsääntöisesti hyvin. Erityisen jouhevaksi ratkaisua ei voi silti sanoa.

Kaikki tärkeimmät pikakomennot on kuitenkin saatu sullottua ohjaimen rajallisten näppäinten taakse, ja pienen totuttelun jälkeen käskytys lähtee lähes selkäytimestä. Isommissa taisteluissa lukuisten kykyjen ja usean käskytettävän komentelu vie tosin runsaasti aikaa pelkän tatin varassa, eikä tarkkuus ole aina kaikkein parhain. Mutta jos vaihtoehto on olla kokonaan ilman konsolikäännöstä, niin otan mieluusti tarjotun ratkaisun.

Pillars of Eternity: Complete Edition sovittaa Obsidian Entertainmentin menestysroolipelin onnistuneesti konsolikansan nautittavaksi. Uudistettu käyttöliittymä ei ole välttämättä kaikkein jouhevin tapa kokea Eoran upea maailma, mutta se on pohjimmiltaan toimiva sellainen.

9/10

Kehittäjä: 
Obisidian Entertainment
Julkaisija: 
Obsidian Entertainment
Peligenre: 
Roolipeli
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän veepeeuho kuva
veepeeuho

Ei vaan jaksa enää näitä BG -klooneja