Pokémon Link / Arvostelut / pelaaja.fi

Pokémon Link

26.04.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
3

Ajatus pokémoneilla kuorrutetusta älypelistä ei tunnu erityisen kiinnostavalta. Nintendon tapa puristaa kuiviin jokainen pelisarjansa ja hahmonsa aiheuttaa tätä nykyä jo vastareaktion. Pelitalon eduksi on kuitenkin sanottava, että lopputuotteet ovat kiitettävän harvoin kelvottomia.

Pokémon Link ei tarvitsisi Pokémon-lisenssiä. Se pärjää mukavasti omilla ansioillaan. Taskuhirviöiden ansiosta peli löytää kuitenkin tiensä useamman konsolistin DS:lle. Siinä mielessä pokémonit ovat tarpeen.

Pelin juoni on seuraavanlainen: Phobos Battalion on kaapannut konttikaupalla pokémoneja. Pelaaja on agentti Lucy Fleetfoot, jonka tehtävä on auttaa pikkuhirviöt pälkähästä. Koska poképallot ovat superteknisiä laitteita, pitää pelastuskaluston olla samaa luokkaa. Tässä astuu lavalle ihmevekotin, joka tunnistaa taskuhirviöt ja siirtää ne satelliitin kautta turvaan, kunhan pelaaja saa muodostettua niistä vähintään neljän samaa lajia edustavan pokémonin ketjun.

Ketjuja muodostetaan kosketuskynällä siirtelemällä. Ketjujen pitää olla joko vaaka- tai pystysuoria. Mukana on myös erikoiselukoita, kuten Solrock, jonka avulla riittävät kolmen suorat, ja Ditto, joka kunnon doppelgängerin tapaan kelpaa mistä tahansa pokémonista.

Pelitiloja on useita, mutta ensin tulee hakattua tarinapelitilaa. Siinä liikutaan kartalla, pelastetaan pokémoneja ja nahistellaan Phobos Battalionin kanssa. Sen jälkeen aikaa tuhoutuu tetrismäisen, jatkuvan ja alati vaikeutuvan poképalloryöpytyksen kanssa.

”Kaikki kerätään” -mantraa toteutetaan käytännössä myös Pokémon Link -pelissä. Älypeliympäristössä se ei kuitenkaan tunnu niin tärkeältä. Peliä pelaa sen toimivuuden vuoksi, ei nähdäkseen eri pokémoneja.

Pokémon Link on enemmän kuin kelvollinen pulmapeli. Pokémonit antavat sille vähän lisäväriä, mutta niiden mukanaolo on toisarvoista. Jos ei omista yhtään pulmapeliä DS:lle, Pokémon Link ei ole huono hankinta.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Yarichin kuva
Yarichin

Peruskivaa linkittelyä, nothing more, nothing les

Käyttäjän JuliaWan kuva
JuliaWan

Jäin aikonaan koukkuun.

Käyttäjän Neva kuva
Neva