Pokémon Ranger / Arvostelut / pelaaja.fi

Pokémon Ranger

4.05.2007 // Kirjoittanut: marika_pelaaja
11

Pokémon Ranger on viehättävä ja hyväntuulinen DS-peli. Se voi kuitenkin olla pienoinen pettymys monelle hartaalle fanille, sillä se ei liiemmin ole aiempien pelien (Ruby, Saphire ja niin edelleen) tyylinen. Viihdyttävästä pikkueläinten kesyttämispelistä on muotoutunut perinteisen oloinen, juonivetoinen ja japanilaistyylinen roolipeli.

Hyvästi, poképallo!

Pelin aluksi pelaaja valitsee itselleen aloittelevan tyttö- tai poika-rangerin. Seikkailu sijoittuu Fioren alueelle neljää vuodenaikaa muistuttaviin kaupunkeihin. Pelaajahahmon tehtävänä on kouluttautua luontoa, ihmisiä ja villejä pokémoneja suojelevaksi Pokémon Rangeriksi ja siinä sivussa ratkoa mysteerejä, taistella rikollisjoukko Go-Rock Squadia vastaan ja kesyttää myös läjäpäin pokémoneja.

Rangerin ohjaaminen tapahtuu DS:n kosketuskynällä tai nuolinäppäimillä. Aiemmista peleistä ja animaatiosta tuttu pokémontaistelu on Rangersin myötä kokenut muutoksen, ja pokémonit pyydystetään nyt rauhanomaisesti kesyttämällä. Kesyttäminen tapahtuu piirtämällä kosketuskynällä renkaita pyydystettävän otukan ympärille.

Alussa ranger on heikompi, mutta pelin edetessä sen kyvyt paranevat. Kesytettyjen pokémonien voimia yhdistelemällä voi ratkoa tehtäviä sekä taltuttaa vaikeimmatkin pokémonit. Aiemmasta poiketen otukset vaeltavat nyt hellyttävänä jonona rangerin perässä, ja niiden supervoimia voi käyttää avukseen miltei milloin vain.

Kaavamaista söpöilyä

Pokémon Rangersin ongelma on sen jähmeä juonivetoisuus. Vaikka Fiore on kiinnostava alue, voi kerrallaan pelata vain yhtä tehtävää. Se täytyy saada loppuun, ennen kuin pääsee eteenpäin. Pelin läpäisyn jälkeen pääsee pelaamaan erityistehtäviä, joiden avulla voi tulevaisuudessa avata itselleen Pokémon Chrystal- tai Pokémon Pearl -pelien sisältöjä.

Pokémon Ranger on herttainen, muttei kovin ihmeellinen seikkailuroolipeli, joka varmasti viihdyttää faneja uusia Pokémon-pelejä odotellessa.

6/10

Kommentit

Käyttäjän N360T kuva
N360T

no huh huh

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

N360T NOOB!

Käyttäjän Wader kuva
Wader

Kokeilemani demo oli aika niin ja näin.

Käyttäjän kikko kuva
kikko
Käyttäjän Mario master kuva
Mario master

Mario

Käyttäjän Zant kuva
Zant

Pokemonien maineen tuhous jatkuu.Ok peliksi

Käyttäjän Jonathan93 kuva
Jonathan93

pearlii odotellessa...

Käyttäjän Asral kuva
Asral

Tylsä ja hengetön Pokémon-nimellä rahastus

Käyttäjän XD13 kuva
XD13

huono koska kosketusnäyttö hajoaa kun pyydystä

Käyttäjän Wagner kuva
Wagner

Keskinkertainen tuotos: Kaappausmekanismi on hyvä

Nostoja