Portal Knights / Arvostelut / pelaaja.fi

Portal Knights

11.07.2017 // Kirjoittanut: Johnny Marmelaad
0
Portal Knights

Puretaan palikoita hiekkalaatikolla

Saksalainen Keen Games -studio on valinnut vaikean mutta valitettavan intohimottoman projektin, kun se pyrkii napsimaan murusia Minecraftin valtaisilta markkinoilta Portal Knights -pelillään. Studion yli kymmenen vuotta jatkuneen toiminnan aikana sen kehittämät pelit, kuten Anno 1701, Secret Files -pelit ja Sacred 3, ovat olleet pienen budjetin julkaisuja, joiden varaan ei ole asetettu liikaa odotuksia menestyksestä. Valitettavasti Portal Knights ei ole tässä poikkeus.

Pelin ideana on seikkailla valitsemallaan hahmolla läpi pienten saarekkeitten ja tutkia, taistella, kerätä resursseja sekä rakentaa esineitä ja rakennuksia. Pelin kolme eri hahmotyyppiä taistelevat eri tekniikoilla ja kehittävät erilaisia aseita. Oman hahmotyypin valinta määrittelee heti kättelyssä esimerkiksi sen, osaatko käyttää miekkaa vai ammutko jousella koko loppupelin ajan. Saarekkeelta pääsee aina seuraavalle keräämällä ja valmistamalla portaalin erivärisiä palasia ja viemällä ne oikealle paikalle.

Portal Knights tuntuu parin ensimmäisen pelisession aikana mukavalla tavalla nopeammalta, kevyemmältä ja sulavammalta kuin suosittu esikuvansa. Yllättävän yksinkertainen tavaroiden ja resurssien vuorovaikutus jättää itse seikkailulle mukavasti enemmän aikaa ja tilaa. Pelin graafiset elementit ovat paljon siloreunaisempia ja pehmeämpiä kuin Minecraftissa, mutta ne eivät tee vaikutusta pelaajaan nykymaailman lähes fotorealististen videopelien yltäkylläisyyden keskellä.

Portal Knights

"Yllättävän yksinkertainen tavaroiden ja resurssien vuorovaikutus jättää itse seikkailulle mukavasti enemmän aikaa ja tilaa."

Portal Knights

Peli opastaa aloittelijan kädestä pitäen oikeisiin toimintoihin sekä seikkailussa että resurssien hallinnassa. Opittavaa ei ole paljoakaan, joten eteneminen portaalien läpi tapahtuu alussa nopeasti. Alkupelin saarekkeet jäävät vauhdilla taakse, kun siirrytään yhä vaativampiin paikkoihin. Saarekkeiden viholliset kovenevat edettäessä, mutta pelin muutamaa loppupomoa lukuun ottamatta vihollisista ei ole missään vaiheessa varsinaista uhkaa etenemiselle. Rivivihollisilla on kuitenkin paikkansa pelaamisen tasapainon saavuttamisessa. Ne tuovat sopivasti mielenkiintoa etenemiseen muuten kovin monotonisen resurssien kuokkimisen rinnalle.

Portal Knights on kevytroolipeli hiekkalaatikossa. Sen hahmonkehitys on aika yksioikoista, ja tasojen saavuttamisella saadut kehityspisteet on viisasta käyttää oman hahmotyypin perusarvojen nostamiseen. Kehityksessä ei ole lopuksi paljoakaan liikkumavaraa. Jos valitsee alussa miekan tien, ei myöhemmin käytä loitsuja tai jousta.

Peliä voi pelata samanaikaisesti samalla koneella kahden pelaajan voimin tai jopa kolmen kaverin kanssa verkon yli. Kimppapeli tekee tasoista helppoja läpäistä, mikä auttaa ennen kaikkea loppupomoja kohdatessa. Hyvin koordinoitu ryhmä saa myös etenemisen tarvittavat resurssit kasaan nopeammin, ja tasot jäävät parhaimmillaan hetkessä taakse matkalla kohti loppukoitosta.

Portal Knights ei valitettavasti yllä Minecraftin tasolle, eikä sen vetovoima riitä tuomaan pelaajaa takaisin pelin äärelle, jos siihen kerran kyllästyy. Peli on onneksi jo ilmestyessään halvemman hintaluokan tapaus, joten jos malttaa hetken odottaa, saa sen varmasti pian parilla kympillä kaupan halpalaarista.

5/10

Kehittäjä: 
Keen Games
Julkaisija: 
505 Games
Peligenre: 
Seikkailu
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja