Prince of Persia Trilogy / Arvostelut / pelaaja.fi

Prince of Persia Trilogy

7.01.2011 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
7

Vuonna 1989 ensiesiintymisensä tehnyt, mutta 2003 uuden tulemisen kokenut Prince of Persia sarja palaa PS3:lle – tavallaan. PS2-konsolille jo aikoja sitten julkaistu trilogia kerää nimensä mukaisesti yhteen kolme Ubisoftin julkaisemaa POP-peliä, tällä kertaa teräväpiirtografiikalla varustettuina. Myös 3d-tuki löytyy niille parillekymmenelle, jotka tuollaisen television ovat itselleen ehtineet hankkia.

Teräväpiirto ei valitettavasti tuo peliin mitään uutta – päinvastoin. Grafiikka on kyllä piirun hienompaa ja kiillotettua, mutta siinä missä PS2:lla ulkoasu oli sumuisempi, nyt sumuisuus on vaihtunut karkeisiin sahalaitoihin. Kun grafiikka piirtyy tarkemmin ja tekstuurit ovat parempia, myös sen vanhanaikaisuus paljastuu pelaajalle.

Sands of Time näyttää hieman sarjakuvamaisen tyylinsä takia vieläkin ihan mukiinmenevältä, mutta etenkin kakkososa, Warrior Within, on ikääntynyt rumasti. Mauttomuuden klassikoksi muodostunut avauskohtaus, jossa kamera zoomataan isoahterisen pahiksen takalistoon, on yhä tallella. Hieman tarkempi grafiikka ei ainakaan paranna kohtausta mihinkään suuntaan.

Pelinä Warrior Within on nykyään jopa vieläkin ärsyttävämpi kuin julkaisuvuotenaan 2004. Vai väittäkö joku, ettei ollut repiä hiuksia päästään alun kirkuvia lintuja vastaan taistellessaan? Kolmososa Two Thrones sijoittuu tasollisesti pelinä jonnekin näiden kahden välimaastoon.

Sands of Time sen sijaan toimii pelinäkin yhä mainiosti. Sen tasoloikinta on yhä sujuvaa, ja seiniä pitkin juostessaan todellakin tuntee, kuinka painovoima on vain pieni rasite, ei maahan vetävä voima. Taistelut eivät ole pelkkää napin hakkaamista, vaan tyylikkäitäkin liikeyhdistelmiä tekee yhä selkärangasta.

Prince of Persia Trilogy on outo julkaisu. 3D-televisiot eivät ole vielä niin paljon yleistyneet, että vain niiden takia peli kannatti julkaista. Lienevätkö uusiopaketin julkaisijat ajatelleet viime vuonna ilmestyneen elokuvan saattavan pelisarjan pariin vielä uusia pelaajia?

Mikäli pelit jäivät niiden julkaisuvuotena ostamatta, pakettia kannattaa harkita, etenkin kun hinta lienee kohdillaan. Muiden kannattaa ostaa jotain muuta kuin kierrätystä uusissa vaatteissa.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Dark kuva
Dark

Loistavia pelejä vaikka sahalaidat näkyvät

Käyttäjän ToveriJuri kuva
ToveriJuri
Käyttäjän NoeinJ kuva
NoeinJ

Ei ole kestänyt kovin hyvin aikaa....

Käyttäjän macrodeath kuva
macrodeath

PS2 versioista: Yliarvostettuja pelejä.

Käyttäjän Tom85T kuva
Tom85T
Käyttäjän Valenzetti kuva
Valenzetti

Aika kultasi muistot. Siltikin loistomenoa.

Käyttäjän Rätsetti kuva
Rätsetti

Ööh, itse en huomaa mitään sahalaitaa näissä?

Nostoja