Pro Evolution Soccer 5 / Arvostelut / pelaaja.fi

Pro Evolution Soccer 5

20.04.2006 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
21

Pro Evolution Soccer on Euroopassa ehkä PSP:n odotetuin julkaisu. Monet ovat tosin olleet huolissaan siitä, miten hyvin monimutkaiset kontrollit ja massiivisen määrän sisältöä omaava peli kääntyy taskumuotoon. Huoli ei valitettavasti ollut aiheeton.

PSP:n PESin sisällön määrä saa taskupelaajan suupielet nousuun. Mukana ovat kustomoitavat liigat ja cupit niin maa- kuin seurajoukkueillakin, samaten kuin langaton moninpeli. Harmittavasti Master League ei ole selvinnyt käännöksestä.

Graafisesti ja pelattavuudeltaan peli on miltei samanlainen kuin konsoleillakin. Suurin osa uusista ominaisuuksista tuntuu löytyvän myös taskuversiosta, joten tarjolla on lisää tuttua herkkua. Puuttuva analogitikku ja olkapäänapit eivät onneksi tuhoa kontrolleja, joskaan konsolien tuntumaa ne eivät luonnollisesti saavuta.

Valitettavasti myös Pro Evolution Soccer 5:n ongelmat siirtyivät taskuversioon. Ottelut ovat turhauttavan vähämaalisia, ja tekoälypelaajien ohittaminen on entistä hankalampaa.

Pro Evolution Soccer 5:n PSP-versio oli minulle pienoinen pettymys. Vaikka kyseessä on kiistatta laadukas futispeli ja tarjolla on tuttua PES-viihdettä, se maaginen fiilis puuttuu. Peli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, mutta ensimmäistä kertaa vuosiin en uskalla suositella peliä automaattisena ratkaisuna futispeliä himoitsevalle.

6/10

Kommentit

Käyttäjän PM kuva
PM

Parasta fudisnannaa!

Käyttäjän mamphy kuva
mamphy

Hups. Väärä klikkaus.

Käyttäjän juzmo kuva
juzmo

Aika loistava

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Mahtava! Loistava! Täysi kymppi!

Käyttäjän Riot kuva
Riot

The best jalkapallopeli ever!

Käyttäjän onfire_24-7 kuva
onfire_24-7

Kohtuu hyvä peli

Käyttäjän Nazza kuva
Nazza

Loistava!

Käyttäjän samu_ kuva
samu_

Vahva ysi.

Käyttäjän maitokala kuva
maitokala

hyvä psp-versioksi

Käyttäjän Pelaaja_Ossi kuva
Pelaaja_Ossi

PSP-versiosta ei hajua,mut muilla aluistolla rocks