Punch Quest / Arvostelut / pelaaja.fi

Punch Quest

1.02.2013 // Kirjoittanut: Valtteri Hyttinen
0

Luuvitosella leukaan

Nössöt älkööt vaivautuko. Punch Quest on vain todella viileiden tyyppien peli. Se on alfauroksille, joilla oli purkkarit ja takatukka kasarilla ja joiden vhs-hylly pursusi Arskaa ja Stallonea. Automaattisesti sivuttain vierivä pikselivyörytys on turboahdettua turpaanvetoa retrohengessä – uusi ote kankeisiin kasibittisiin luolastohyppelyihin. Nyt ei kilpeä ja miekkaa tarvita, sillä luurangot, lepakot ja liskot vedetään kenoon kovalla kouralla vauhdin pysähtymättä. Kun toimintaa piristetään vielä lasereita ampuvilla ratsastettavilla dinosauruksilla ja tonttumuunnoksella, on tekele vaikea päästää käsistään.

Pelillisesti kyseessä on todella yksinkertainen konsepti. Pelaaja ohjaa muokattavaa sankaria vain lyömällä suoria tai koukkuja. Suora lyönti on sen verran napakka, että se nopeuttaa juoksua, ja koukussa on ruutia nostamaan pelihahmo ilmaan. Näitä perusiskuja yhdistelemällä pelihahmo tuhoaa vastustajat ja väistelee eteen tulevia esteitä.

Ääriyksinkertainen napautusohjaus ei tee pelistä helppoa. Samaa loputonta luolastoa tulee väkisinkin juostua uudelleen ja uudelleen vain kokemuksen kartuttamiseksi. Paremmilla lyönneillä ja erikoisliikkeillä yritys kestää seuraavalla kerralla hetken pidempään. Missään vaiheessa ei kuitenkaan tule tunnetta, että juoksijan jalassa roikkuisi metri ketjua ja rautainen kuula. Pelaaminen pysyy nautinnollisena, ja pienet vivahteet monipuolistavat kokemusta. Hahmonkehitys oikealla rahalla on mahdollista, mutta ilmaispelattavanakin Punch Quest kuuluu varauksetta iOS-laitteeseesi.

8/10

Kehittäjä: 
RocketCat Games
Julkaisija: 
RocketCat Games
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Apple iPad, Apple iPhone

Nostoja