Puyo Puyo Tetris / Arvostelut / pelaaja.fi

Puyo Puyo Tetris

2.06.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Puyo Puyo Tetris -arvostelu

Itä vastaan Kaukoitä

Kolme vuotta on nykyään pitkä aika odottaa pelin saapumista Japanista länteen, mutta joskus se on sen arvoista. Nyt keväällä englanninkielisen käännöksen on saanut viimein Segan Puyo Puyo Tetris, joka auttaa levittämään klassisen pulmapelaamisen ilosanomaa leikkimielisyydellään ja tiukalla pelattavuudellaan.

Puyo Puyo Tetris on käytännössä kuin todellisuudeksi muuttunut pulmapelifanin uni. Klassinen palikkapeli Tetris on kääritty siinä samaan pakettiin japanilaisen Puyo Puyo -pulmailun kanssa, mikä jo sellaisenaan kävisi helposti mainiosta viihteestä. Pelillä on kuitenkin myös rohkeutta sotkea niitä keskenään yhteen, mikä tuo uusia käänteitä sekä Tetris- että Puyo Puyo -pelaamiseen.

Puyo Puyo Tetriksen vahvimpia puolia on vaihtelevuus. Pelaamaan pääsee sekä yhdessä että muiden kanssa useita pelitiloja, joiden joukkoon mahtuu erikoisempien pelityylien lisäksi myös perinteisempää Tetris- ja Puyo Puyo -toimintaa. Tilat eivät ole keskenään täysin tasa-arvoisia eliniältään, mutta niistä on silti helppo löytää hupia, vaikka pulmapelityyleistä vain toinen sattuisikin miellyttämään selvästi enemmän. Pelaaminen tuntuu sekin juuri niin sujuvalta kuin näinkin klassisilta pulmanimikkeiltä sopii odottaa.

Puyo Puyo Tetris -arvostelu

"Tetris ja Puyo Puyo ovat yhä tänäkin päivänä mainioita pelejä, mutta Puyo Puyo Tetriksen leikkimielinen kokeilunhalu auttaa katsomaan niitä nyt myös hieman toisenlaisella tavalla."

Puyo Puyo Tetris -arvostelu

Puyo Puyo Tetriksellä on myös hauska tapa tutustuttaa pelaajansa erilaisiin pelityyleihinsä. Se tapahtuu muutaman tunnin pituisella tarinatilalla, jossa tetrominoja ja puyoja päästään pyörittelemään erilaisten haasteiden merkeissä. Sen juoni ei tietystikään ole kummoinen, mutta pelin hupsu käsikirjoitus tarjoaa silti riittävän syyn katsoa välipätkätkin läpi ilman skippausnapin jatkuvaa rummuttamista.

Pelaamisen osalta Puyo Puyo Tetriksessä jää lähinnä harmittamaan kunnollisten pistetilastojen puute. Peli ei säilytä verkossa tai paikallisesti kuin minimimäärän tietoja eri tiloissa tehdyistä suorituksista. Näin ollen omaa kehittymistään tai kavereiden suoriutumista ei oikein pääse kätevästi vertailemaan mitenkään. Ongelma ei varsinaisesti riko kokemusta, mutta kovin pistevetoiselle pulmapelille kyseessä on silti puute, joka pistää ikävästi silmään.

Pulmaklassikoista koostuvaksi peliksi Puyo Puyo Tetris on yllättävänkin tuoreelta tuntuva paketti. Tetris ja Puyo Puyo ovat yhä tänäkin päivänä mainioita pelejä, mutta Puyo Puyo Tetriksen leikkimielinen kokeilunhalu auttaa katsomaan niitä nyt myös hieman toisenlaisella tavalla. Erityisesti seurapelinä sen parissa viihtyykin helposti pitkään.

9/10

Kehittäjä: 
Sonic TeamSega
Julkaisija: 
Deep Silver
Peligenre: 
Pulma
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch, Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-3

Nostoja