Puzzle Quest: Challenge of the Warlords / Arvostelut / pelaaja.fi

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords

31.05.2007 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
17

Ei voi kuin ihmetellä, kuinka Puzzle Questin peli-idea oikein syntyi. Kenelle nyt tulisi mieleen yhdistää konsoliroolipelit Bejeweledin kaltaisiin pulmapeleihin? Jollekin kuitenkin tuli ja hyvä niin, sillä näiden kahden pelityypin yhdistelmä on omalaatuinen, toimiva ja mikä tärkeintä, erittäin mielenkiintoinen.

Puzzle Quest sijoittuu varsin tavanomaiseen länsimaiseen fantasiamaailmaan örkkeineen, haltioineen, kääpiöineen ja muine tuttuine fantasiaolentoineen, mitä nyt grafiikka on vain animetyylistä. Pelaaja luo oman sankarihahmon muutamasta eri hahmoluokkavaihtoehdosta ja lähtee pelastamaan Etherian-maailmaa pahan lordi Banen juonilta.

Pelaaja liikkuu ympäri Etheriaa kartan avulla suorittaen juonta edistäviä tehtäviä ja kaikenlaisia sivutehtäviä. Lisäksi kerätään taikariimuja esineiden tekemistä varten ja otetaan kiinni vihollisia taikojen oppimista varten. Kiinni otetusta hirviöstä voi myös tehdä ratsun itselleen. Seikkailun edetessä hahmon varusteita ja ominaisuuksia kykenee tietenkin parantelemaan kerätyllä kokemuksella ja kullalla. Tekeminen ei todellakaan lopu ihan heti kesken.

Huima määrä pelattavaa

Puzzle Questin keskeisin idea on kuitenkin se, kuinka taistelut tehtävien eri vihollisia vastaan on hoidettu. Ne ratkaistaan pulmapelillä, jossa on tarkoituksena muodostaa ruudukon erilaisista kivistä kolmen, neljän tai viiden samanlaisen kiven jonoja vierekkäisten kivien paikkaa vaihtamalla. Ruudulla on neljän värisiä taikavoimakiviä, pääkalloja, tähtiä ja rahaa. Ideana on kivien ja hahmon erikoiskykyjen avulla saada vihollinen päihitettyä kuluttamalla sen osumapisteet nollaan.

On vaikeaa selittää, kuinka koukuttavia nämä älytaistot ovat, mutta niihin ei tunnu kyllästyvän millään. Jokainen kerta on aina erilainen. Lähes kaikki toiminta pelissä käyttää jonkinlaista versiota taistelun pulmapelistä.

Puzzle Quest on lähes loppumaton peli. Jo pelkkä moniosainen kampanja taisteluineen sekä hahmon kehittämisineen tarjoaa yli sata tuntia pelattavaa. DS-versiota pelaa helposti kosketuskynän avulla, mutta sen ulkoasu on ahtaampi ja vaatimattomampi kuin PSP-versiossa. Muutoin pelit ovat identtisiä keskenään.

8/10

Kommentit

Käyttäjän Torkkeli kuva
Torkkeli

Mahtava peli!

Käyttäjän Tarkkis kuva
Tarkkis

Siis aivan käsittämättömän nerokas tekele.

Käyttäjän 284868007 kuva
284868007

Erinomainen peli

Käyttäjän Gold kuva
Gold

Musiikit kuulostavat kaameilta DS:llä

Käyttäjän FINReko kuva
FINReko

Hyvä ja koukuttava mutta myöhemmin tylsistyttäv

Käyttäjän Ludovico kuva
Ludovico

Yksi parhaimmista peleistä ikinä

Käyttäjän Kawada kuva
Kawada
Käyttäjän polonen kuva
polonen
Käyttäjän Tencer kuva
Tencer

Loistava peli! Paljon roolipelisisältöä.

Käyttäjän Bern_ kuva
Bern_

Pidemmän päälle tylsä, mutta kiva peli.

Nostoja