Puzzle Quest: Galactrix / Arvostelut / pelaaja.fi

Puzzle Quest: Galactrix

5.05.2009 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
2

Puzzle Quest: Challenge of the Warlords oli kerrassaan nerokas idea. Se yhdisti Bejeweledin kaltaisen pulmapelin konsoliroolipeleihin, ja lopputulos olikin todella koukuttava. Yllätyshitiksi nousun jälkeen jatko-osaa osattiin tietenkin odottaa. Fantasiamaailman jälkeen avaruuteen sijoittuva Puzzle Quest: Galactrix sisältää monenlaisia uudistuksia, joista ei vähäisimpänä varsinaisen pulmapelin muutokset.

Tällä kertaa pelaaja on avaruusaluksen kapteeni, joka lähtee selvittämään MRI-yhtiön epäonnistuneen kokeen jälkilöylyjä, jotka uhkaavat koko galaksia. Pelaaja liikkuu tähtijärjestelmästä toiseen tehtäviä suorittaen ja parantelee siinä sivussa avaruusalustaan, käy kauppaa, kaivaa asteroideista mineraaleja, hakkeroi hyppyportteja sekä tietenkin taistelee avaruuspiraatteja ja muita uhkia vastaan.

Kaikki toiminnot taisteluista tinkimiseen, aluksen uusien lisälaitteiden rakentamiseen ja hakkerointiin tehdään pulmapelin avulla. Siinä on tarkoituksena järjestää erivärisiä palikoita kolmen tai useamman samanvärisen palikan riviin kahden paikkaa kerrallaan vaihtamalla. Näin sekä tehdään vahinkoa vastustajien aluksille, kerätään energiaa käyttää aluksen lisälaitteita, kerätään mineraaleja että rakennetaan uusia esineitäkin.

Tällä kertaa pelikenttä, kuten myös itse palikat, ovat kuitenkin kuusikulmaisia, ja palikoita voi liikutella nyt myös viistottain. Tämä lisää pelin monipuolisuutta, mutta samalla myös monimutkaistaa sitä – ja lisää puhtaan onnen vaikutusta, mikä aiheuttaa turhautumista, etenkin aikarajoitteisessa hakkeroinnissa.

Galactrixin vahvuus alkuperäiseen Puzzle Questiin nähden on parannetuissa ja laajennetuissa roolipelielementeissä, mutta varsinaisen pulmapelin osalta sen muutokset tökkivät hieman. Lisääntynyt monimutkaisuus ja onnen vaikutus saattavat aiheuttaa ajoittaista turhautumista. Siksi peliä ei voi täysin varauksetta suositella ensimmäisen pelin ystäville.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Albedo kuva
Albedo

Innostus lopahti alun jälkeen...

Käyttäjän Rabamux kuva
Rabamux

aika palikka peli