Ratchet & Clank: Nexus / Arvostelut / pelaaja.fi

Ratchet & Clank: Nexus

5.12.2013 // Kirjoittanut: Daniela Wnuk
0

Huumoria ja kauhua

Ratchet & Clank: Nexus on epilogi sarjan Future-trilogialle. PlayStation 3 hyvästellään samalla, kun viimeiset juonikoukeroiden langanpätkät punotaan yhteen. Lombax ja minirobo saavat vielä kerran pelastaa universumin, ja he tekevät sen tyylillä.

Parivaljakko on avaruusaluksella auttamassa saattamaan avaruusnoita Vendra Progia vankilaan. Matka ei tietenkään suju kuten Strömsössä, sillä noidan veli tulee sekoittamaan pakan ja pelastamaan siskonsa elämältä kaltereiden takana. Jos vaarallisen naisen vankilapako ei olisi tarpeeksi iso mutka matkaan, sankarikaksikon pitää vielä estää noidan aikeet tuoda iso ja paha silmämäinen olento heidän todellisuuteensa. Universumi on pelastettava – taas.

Ratchetin ja Clankin lisäksi parrasvaloissa paistattelee kauhu. Pienellä pelon ilmapiirillä leikitään jo ensimmäisessä maailmassa onnistuneesti: planeetalla olevien luolastojen katoista roikkuu oksista tehtyjä merkkejä, jotka tuo erittäin vahvasti mieleen Blair Witch Projectin. Kummituksia haahuilee siellä sun täällä onnistuen aina välillä säikäyttämään pahaa-aavistamattoman pelaajan.

Painovoimalla leikitään kuin viimeistä päivää. Jos oranssi lombax ei ole hyppimässä katosta tai seinästä toiseen gravitaatiosaappailla, niin Clank on loikkimassa kaksiulotteisissa minitasoissa pulmanratkontatehtävissä. Robotin pikkupulmat tuovat erinomaista vaihtelua ajoittain pitkiinkin kenttiin. Helikopterirepullakin painovoiman uhmaaminen sujuu onneksi melko vaivattomasti.

Hupaisia vempaimia ja aseita ei ole unohdettu. Uutuutena pelaajalle ojennetaan tarjottimella Painajaisboksi. Sillä ammutaan nimensä mukaisesti painajaisia vihollisia päin, mikä säikäyttää ne kuoliaaksi. Aseet kehittyvät sekä käytön että päivittämisen mukaan. Monsterilahtaimien päivittelyyn tarvitaan raritaniumia, jota on ripoteltu ympäri maailmoja.

Valitettavasti seikkailu on lyhyt ja liian helppo, vaikka vaikeustasoja onkin kolme. Tarina on puikkelehdittu läpi alle viidessä tunnissa. Taistelut noudattavat samaa kaavaa, ja kun sen omaksuu, viholliset kaatuvat hyvinkin nopeasti. Onneksi Insomniac Games on ymmärtänyt, että tarvittaessa laatu korvaa määrän, sillä tasot ovat sekä näyttäviä että suhteellisen pitkiä, ja ne sisältävät hauskoja pikkupulmia unohtamatta hyvin piilotettuja kultaisia pultteja.

Ratchet & Clankin yli kuusi vuotta kestäneeseen PlayStation 3 -seikkailuun on mahtunut tyypillistä tasoloikkaa, torninpuolustusta sekä kasa hauskoja hetkiä. Nexus on loistava tapa päättää (ainakin hetkeksi) yhden konsolisukupolven kestänyt seikkailu.

7/10

Kehittäjä: 
Insomniac Games
Julkaisija: 
Sony
Peligenre: 
Toimintaloikka
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 3
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Kauhu, Väkivalta

Nostoja