Ridge Racer 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Ridge Racer 2

29.09.2006 // Kirjoittanut: Riot
7

Useita PSP-pelejä vaivaa kierrätyssyndrooma. Monet käsikonsolin peleistä kierrättävät useimmiten heikolla menestyksellä PS2:lla tai tässä tapauksessa PS onella nähtyjä pelejä. Toki tällaiset pelit tuntuvat astetta paremmilta niistä, jotka eivät niitä entuudestaan tunne, mutta luulen, että valtaosa PSP-pelaajista on perehtynyt hyvien PlayStation 2 -pelien maailmaan.

Ridge Racer 2 on jatkoa PSP:n lanseerauksen yhteydessä julkaistulle Ridge Racerille. Se oli oivallinen paluu sarjan juurille ja erittäin viihdyttävä ajopeli. Miksi toinen osa on sitten niin paljon huonompi? Jatko-osan grafiikka on kyllä erinomaisen sulavaa ja tyylikästä, eikä pelattavuudessa ole varsinaisia vikoja, mutta ongelmia kuitenkin riittää.

Ensinnäkin Ridge Racer 2 on valikoiltaan ja musiikkivalikoimaltaan niin lähellä edellistä peliä, että piti oikein tarkistaa, olinko laittanut PSP:hen oikea levyn. Namco ei ole nähnyt tarpeelliseksi työstää uusia valikoita, joten pelatessa on melkoinen déjà vu -fiilis, jos edellinen PSP:lle julkaistu Ridge Racer on tuttu. Tätä ei heti uskoisi jatko-osaksi. Todella laiskaa, Namco!

Toistetaan toistetaan

Uusia ratoja ei myöskään ole, vaan kaikki radat ovat peräisin sarjan aiemmista peleistä. Jos ne ovat tuttuja, niin RR2 on lähinnä puuduttava kokemus. Kumma kyllä jaksoin tahkota edellistä julkaisua, vaikka osasin ajan senkin ratavalikoimaa silmät ummessa. Tällä kertaa tällainen tarjonta ei yksinkertaisesti riitä. Minkäänlaista kehitystä ei ole tapahtunut.

Ratoja ja autoja on valtavat määrät, ja sarjalle ominainen sivuluisuvoittoinen ajotapa on viehättävä. World Tour -pelitilassa on jälleen ajettava kymmeniä puuduttavan helppoja kisoja, ennen kuin tekoälyn ohjaamat kuskit alkavat tarjota jonkin sortin vastusta. Siihen mennessä ratavalikoima on jo niin sanotusti nähty.

Langaton moninpeli onnistuu kahdeksan pelaajan voimin, mutta verkkopelaamisen mahdollisuutta ei ole. Se olisi tehnyt terää.

Ridge Racer 2 on pisteistä huolimatta hyvä peli sarjan faneille, mutta jatko-osana se on todella laiskaa työtä. Ridge Racer 7:n on parempi olla loistokas!

5/10

Kommentit

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Ridge Racer 2? Enemmänkin 1.2

Käyttäjän the wii kuva
the wii

tää on surkeee ku peli on kopio ykkösestä

Käyttäjän Cyrus kuva
Cyrus

Naurettavan aliarvostettu.

Käyttäjän N360T kuva
N360T

paras

Käyttäjän j4rz4 kuva
j4rz4
Käyttäjän Johha kuva
Johha
Käyttäjän Templar kuva
Templar

Tää on lähes sama kuin RR 1