Rock Band 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Rock Band 2

4.12.2008 // Kirjoittanut: Riot
67

Suomessa Rock Bandin maailmanvalloitus ei lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla. Keväisen julkaisun sijaan Rock Band ilmestyi myyntiin vasta vuoden lopussa, vain kuukausi ennen jatko-osan saapumista. Guitar Hero World Tour ehti Suomessa ensin, mutta Rock Band loi kaavan. Kitaran ja basso ohella soittopuuhiin voivat osallistua rumpali ja laulaja. Se, minkä Rock Band 2 toteuttaa paljon World Touria paremmin, on yhdessä soittamisen fiilis. Kun koko bändi on kasassa ja homma toimii, soittamisessa on iloa ja fiilis siitä, että soitetaan yhdessä eikä sooloilla. Nopeakin vilkaisu ruudulle soitettaessa riittää kertomaan, kuinka hyvin kappaletta soitetaan ja miten bändikaverit pärjäävät. Tämä ei World Tourissa toiminut. Kun soittaa onnistuneesti kiiltelevän nuottisarjan, saa pelaaja Overdriveä, joka käynnistetään kitaraa kallistamalla. Tällöin pistekerroin kasvaa ja pelaaja voi myös vaikuttaa kitaransa tai bassonsa soundiin. Rock Bandin kitaraohjaimessa on efektinappula, josta voi vaihtaa päälle esimerkiksi Echon, Flangen tai Wah Wah efektin, jolla voi muokata kitaran tai basson ääntä vibrakammella. Tämä on äärimmäisen siisti ominaisuus, jolla soittaminen tuntuu entistäkin enemmän omalta suoritukselta, kun kitaransa ääneen saa vaikuttaa suoraan.

Mennään maailmalle

Pelin suola on Tour eli kiertuetila, joka vie World Tourin urapelitilaa 6–0. Kiertueella voi soittaa yksin tai koko bändin kanssa. Nyt bändin jäseniä voi vaihtaa mielensä mukaan, sillä jäsenet eivät enää ole sidottuja yhteen bändiin kuten ensimmäisessä Rock Bandissa. Tour-tilassa edetään pienistä keikoista isoille ja tienataan rahan lisäksi faneja. Mitä vaikeammalla tasolla soittaa, sitä enemmän saa faneja, jotka ovat avain uusiin ja isompiin keikkapaikkoihin. Jokaisella keikkapaikalla voi soittaa muutaman kappaleen, jonka lisäksi tarjolla on ns. Mystery Setlist, joka voi olla useamman kappaleen keikka, jossa biisit saa tietää vasta keikan alkaessa. Bändi saa myös soittaa settejä, jossa saa itse valita kappaleet. Hahmoeditorilla voi luoda nopeasti oman rokkarin, jota voi muokata ostettavilla vaatteilla ja lisensoiduilla soittimilla. Logoeditorilla luodaan bändin visuaalinen imago, joka näkyy latausruuduissa ja keikoillakin esimerkiksi videomonitoreissa. Tällaiset pienet jutut ovat niitä, mitä Harmonix tekee loistavasti. Rock Bandin kotisivuilla voi linkata Xbox 360- tai PlayStation 3 tunnuksensa sivuston käyttäjäprofiiliin. Tämän jälkeen pelissä tekemänsä bändin logon voi liittää esimerkiksi sivuston kautta tilattaviin bändi-t-paitoihin! Onpa sivustolta mahdollista tilata jopa soittajansa action-figuuri.

Upea comeback

Onko RB2 hankkimisen arvoinen, jos omistat RB1:n? Ehdottomasti. Biisivalikoima on todella hyvä, ja lukuisat pienet parannukset tekevät soittokokemuksesta aiempaa helpompaa ja rennompaa. Suurempia uudistuksia ovat rumpu-klinikka, jonka avulla voi treenata itsensä rumputaituriksi. Uutta ovat myös netistä ladattavat bändihaasteet, joita ilmestyy joka viikko. Ne voivat olla esimerkiksi tietyn kappalevalikoiman soittaminen Expertillä. Suoritukset rankataan maailmanlaajuisella ranking-listalla ja muita bändejä voi haastaa ylittämään oman bändinsä suorituksen. Listakunkut saavat tietenkin lisää faneja ja mainetta yhteisön silmissä. Rock Band 2 on uskomaton bilepeli ja pikkutarkasti suunniteltu kokonaisuus, josta huokuu sen tekijöiden rakkaus musiikkia kohtaan. Netistä ladattavat biisit pitävät pelin pirteänä kauan sen jälkeenkin, kun levyn kappaleet ovat soitettu puhki.

Instrumentit

Ensimmäisen RB:n instrumentit käyvät jatko-osaankin. Jatko-osaa varten on tehty uudet instrumentit, jotka ovat hitusen verran parempia. Rummut ovat paljon hiljaisemmat ja kitara tuntuu jämäkämmältä. Kitaran rämpyttimessä ei ole naksuvia mikrokytkimiä, joita itse kaipaan, mutta monia taas vaivaa niiden aiheuttama mekkala. Guitar Heron soittimet tuntuvat laadukkaammilta, etenkin rummut, mutta RB2:n kitara on ainakin päässyt eroon ensimmäisen mallin hajoavasta rämpyttimestä.

9/10

Kehittäjä: 
HarmonixPi Studios
Julkaisija: 
MTV Games
Peligenre: 
Musiikki
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox 360, Nintendo Wii, Sony PlayStation 3, Sony PlayStation 2
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Seksi, Online

Kommentit

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Lähes 300 biisiä yhden levyn kautta <3

Käyttäjän MarioExpo kuva
MarioExpo

Paras!

Käyttäjän oscarlol24 kuva
oscarlol24

tulis nyt suomeenki, jonai päivän

Käyttäjän CreasedHALO kuva
CreasedHALO

täydellinen (lähes)

Käyttäjän lordpohjola kuva
lordpohjola
Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

9 muovisoittimille? Okei... Kallista paskaa

Käyttäjän Kuukkeli kuva
Kuukkeli

Loistava biisivalikoima

Käyttäjän Xerobos kuva
Xerobos

10 muovipeliohjaimille! Kyllä, kallista parhautta

Käyttäjän Samppis kuva
Samppis

Yllätti todella positiivisesti! Hienoa Harmonix!

Käyttäjän Tahvero kuva
Tahvero

Tulis jo Suomeen

Nostoja