On se aika vuodesta, kun pelitalot muistavat talviurheilun ystäviä. RTL Winter Games 2007 ei yllätä, mutta muuten tarjolla on peruskivaa puuhailua suosituimpien talvilajien parissa. Myös Uusiksen faneja lellitään!

49Gamesin kehittämä Winter Games 2007 on kovin samanlainen paketti kuin saman tiimin aiemmat talviurheilupelit, kuten kehno Torino 2006 sekä suositut RTL Skijumping– ja Alpine Skiing -pelit. Kyseessä on talvilajien kokoelma, joka tarjoaa vauhdin hurmaa ja tarkkuuslajeja: alppihiihto, pikaluistelu, ratti- ja ohjaskelkkailu, ampumahiihto, mäkihyppy ja curling. Pelitiloihin kuuluu kampanja, yksittäisten lajien pelaaminen, erilaisia kilpailukokonaisuuksia sekä moninpelit.

Vasen, oikea, hyppy!

Itse lajit on toteutettu selkeällä ja jopa kliinisellä tyylillä – ehkä tylsästikin. Ulkoisesti kaikki on tuttua aiempien pelien ystäville. Pelimekaniikassakaan ei ole auottu uusia uria. Nappeja ei tarvitse hakata kuin parissa kohtaa, koska tärkeintä on ajoitus, tarkkuus ja energian hallinta. Painalluksia ajoittamalla on pysyttävä ruudulla olevan mittarin tietyn alueen sisällä tai rytmitettävä tietty liike oikein. Laskulajeissa päästään toki ihan ohjaamaankin. Pelaaminen on helppoa ja kevyttä, sillä pelin kulku on pelkistetty äärimmilleen. Helppous ja mukavuus pätee vain yksittäisiin lajeihin, sillä pelin kampanjatila aiheuttaa harmaita hiuksia taitavallekin. Se koostuu tavoitepohjaisista haasteista eri lajeissa, ja jokaisen vaikeustason lopussa on huippuvaikea ”pomohaaste”. Jo Easy-tason pomo, kilpalasku tekoälyhahmoa vastaan, oli koitua allekirjoittaneen kohtaloksi. Suorituksen on mentävä tismalleen oikein, jotta tietokoneen nappisuoritus jäisi kakkoseksi. Turhautumiselta ei voi välttyä, kun laskun aloittaa viidettäkymmenettä kertaa – mäki tuli tutuksi.

M15:n jalanjäljissä

Yksinpelaajan hauskinta hupia on uutuuslaji curling, joka on rauhallista viihdettä vauhdikkaiden lajien joukossa. Pelimekaniikka on hyvin yksinkertainen: valitse heiton suunta, voimakkuus sekä kierre ja harjaa tarvittaessa. Valitettavasti kurlaus on tehty liian helpoksi! Pelaajalla on apuna voimapalkki, jolla heittovoimakkuuden säätö on liian yksinkertaista. Näin jokaisen pään ensimmäiset heitot noudattavat samaa kaavaa: tiimit heittävät peräkkäin kiven tismalleen napakymppiin, josta toinen tiimi korvaa sen omallaan. Vasta parin–kolmen heiton jälkeen entropia tekee tehtävänsä ja tilanteet mielenkiintoistuvat. Tekoäly onneksi pelaa tosissaan ja miettii heittojaan ihan silmin nähden. Ainoana harmina on älyttömyyksiä jauhava selostajakaksikko.

Moninpelissä sen salaisuus

Nämä pelit ovat aina parhaimmillaan pienellä porukalla. Curlingia lukuun ottamatta jokaista lajia voi pelata jaetulla ruudulla kaksin tai vuorotellen korkeintaan neljän pelaajan voimin. Moninpeleissä lajien kliinisyys unohtuu ja kisatunnelma nousee kattoon. Pelissä ei ole verkkomoninpeliä, mikä on outo ratkaisu. Olisi ollut hauska näin suomipoikana käydä maailmalla näyttämässä, että onnistuu se talviurheilu virtuaalimuodossakin. Verkossa ei ole edes rankingeja – pitkä miinus!

Kone älä hyydy

Peli on melkoinen tehosyöppö. Testikone täytti minimivaatimukset reippaasti, mutta välillä ruudunpäivitys ei silti pysy tapahtumien tasalla. Jos ruutu jämähtää puoleksikin sekunniksi paikalleen kelkkailukourussa tai syöksyrinteessä, voi onnistuneen suorituksen unohtaa. Laitevaatimukset ovat pahassa ristiriidassa sen kanssa, että kohderyhmänä ovat casual-pelaajat, joilla ei yleensä ole superräiskijöiden ninjakoneita. RTL Winter Games 2007 on ehdottomasti hauskinta moninpelinä, joten yksinäiset sudet älkööt vaivautuko. Mistään hc-pelaajien tuotteesta ei ole kysymys muutenkaan – hyvä välillä näinkin.

Alkuperäinen pistemäärä: 70/100

7/10
Kehittäjä49 Games
PeligenretUrheilu
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa