Saints Row IV: Re-Elected (PS4, Xbox One) / Arvostelut / pelaaja.fi

Saints Row IV: Re-Elected (PS4, Xbox One)

23.01.2015 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
2

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Saints Row IV oli aikanaan vuotensa älyttömimpiä ja riemukkaimpia yllätyksiä. Pelisarjan pitkään jatkunut kehitys saavutti multihuipennuksensa, kun kehitystiimi haistatti pitkät kaikille avoimen pelimaailman perinteille ja antoi pelaajan sikailla pitkin virtuaalimaailmaa yliluonnollisen kovana supergangsterina. Homma toimi ja vitsi nauratti urakalla, mutta nyt on aika palata takaisin. Peli on nimittäin saanut sen trendikkään uuden sukupolven uusintajulkaisunsa.

Saints Row IV: Re-Elected tulee kieltämättä ihan tarpeeseen, sillä eihän alkuperäistä peliä koskaan uusille konsoleille julkaistu. Vanhoilla konsoleilla tekniikka taas kyykkäsi heti alkuunsa ja pelit olivat aika tuskaa ruudunpäivitysnopeuden takkuillessa ja grafiikan ollessa valovuoden pc-versiota jäljessä.

Molempiin puutteisiin on nyt kiinnitetty huomiota. Re-Elected pyörii 1080p-resoluutiolla ja tähtää 60 fps:n ruudunpäivitysnopeuteen. Aina se ei siihen pääse, sillä hektisimmissä kohtauksissa peli töksähtelee aika urakalla. Paljon parempi pelikokemus se silti on kuin Xbox 360:llä ja PlayStation 3:lla. Vertailun vuoksi panin rinnalle pyörimään myös parin vuoden takaisen pc-version, joka tosin edelleen näyttää paremmalta ja pyörii paremmin, mutta ero on selvästi pienempi kuin aiemmin.

"PlayStation 4 -versiossa voi käyttää ohjaimen kosketuspintaa reaktiopainelukohtauksissa, mutta se osoittautui aivan kamalaksi ratkaisuksi."

Muuten kyseessä on sama tuttu gangsterirällätys parilla pienellä jipolla. PlayStation 4 -versiossa voi käyttää ohjaimen kosketuspintaa reaktiopainelukohtauksissa, mutta se osoittautui aivan kamalaksi ratkaisuksi. Lisäksi mikrofonin omistajat voivat vaihdella aseita ja aktivoida pelin sisäisen puhelimen toimintoja huutelemalla.

Potentiaalisesti kivempi lisuke on se, että Re-Electedin kehutaan sisältävän kaikki peliin julkaistut lisäsisällöt eli kamalasti aseita ja hieman lisätehtäviä. Näistä merkittävin olisi tietenkin tuore Gat Out of Hell -lisäseikkailu, jossa Kinzie ja Johnny Gat taistelevat Helvetissä Saatanaa vastaan. Arvostelukappale ei sitä kuitenkaan sisältänyt, joten enpä siitä paljon uskalla sanoa (toim. huom. Gat Out of Hell -arvostelu helmikuun Pelaaja-lehdessä 149).

Joten mitä jää käteen? Rehellisesti sanoen se, mitä odotinkin: Saints Row IV pikkuisen paremman näköisenä ja vähän paremmin pyörivänä. Mukaan pakatut lisäsisällöt eivät ainakaan arvostelukappaleen osalta olleet niin kivoja juttuja, että pelin jo läpi pelanneiden kannattaisi investoida pakettiin rahojaan uudelleen.

Jos kuitenkin Saints Row IV on yhä pelaamatta, se on riemastuttava ja aivan älytön avoimen maailman kohelluspeli, jossa yhdistyvät hurtti huumori ja Prototype-henkinen pelattavuus.

8/10

Saints Row IV ei ehkä toisella kierroksella naurata ihan niin paljon kuin ensimmäisellä, mutta jos sen älyttömyydet ovat vielä kokematta, nyt on kultainen tilaisuus.

Miikka Lehtonen

8/10

Kehittäjä: 
Volition Inc.
Julkaisija: 
Deep Silver
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Seksi, Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän Vorloni kuva
Vorloni

Itselläni pelaajana on molemmat konsolit(Wiiu:kin kun sen saa järkevään hintaan), niin kyllä harmittaa lukea takkuilusta.
Pettymys on ollu uusi sukupolvi tehojen suhteen.

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80
Lainaus käyttäjältä Vorloni

Itselläni pelaajana on molemmat konsolit(Wiiu:kin kun sen saa järkevään hintaan), niin kyllä harmittaa lukea takkuilusta.
Pettymys on ollu uusi sukupolvi tehojen suhteen.

Itse katsoisin ongelman koskevan pääasiassa multiplattaripelejä. Yksinoikeuspelit ovat olleet suhteellisen hyvin optimoituja.