Samurai Warriors 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Samurai Warriors 2

29.09.2006 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
4

Koein Dynasty Warriors -sarja kuuluu niihin harvoihin peleihin, jotka ovat onnistuneet henkilöimään itseensä kokonaisen pelityypin. Alustasta, aikakaudesta tai muista pikkuasioista huolimatta kaikkia samaan ideaan pohjautuvia pelejä tullaan vertaamaan tähän jo toistakymmentä eri osaa ja laajennusta saaneeseen sarjaan.

PlayStation 2:lla alkunsa saanut Samurai Warriors -sarja on Dynasty Warriorseista tutun porukan käsialaa, mitä voi näkökulmasta riippuen pitää joko hyvänä tai huonona asiana. Hyvässä mielessä se siirtää tutun ja turvallisen sotakenttämätön muinaista Kiinaa huomattavasti kiehtovampaan miljööseen, feodaaliajan Japaniin. Tarina vilisee historiasta tuttuja, joskin asianmukaisesti väritettyjä persoonia. Asian kääntöpuolena meininki ei sitten uusia hahmoja ja maastoa lukuun ottamatta eroa Dynasty Warriorseista millään tavalla.

Samurai Warriors 2:n myötä Koei on kuitenkin hylännyt sarjan PlayStation-juuret, sillä sarjan uusin osa on tehty ainoastaan Microsoftin Xbox 360 -konsolille. Ajoitus on mielenkiintoinen, sillä XO sai jo aikaisemmin syksyllä nimekkään tekijäryhmän kehittämän, mutta keskinkertaiseksi jääneen Ninety-Nine Nights -mätön.

Hajime!

Jos Dynasty Warriors -konseptin suhteen on jäänyt aukko sivistykseen, pelien kulku on suurin piirtein tämä: naurettavan tehokkailla aseilla ja asianmukaisesti liioitelluilla erikoishyökkäyksillä varustetut sankarihahmot juoksevat pitkin laajoja taistelukenttiä johtaen armeijoitaan. Vihollisia kaatuu satamäärin, ja ainoat paria iskua kestävämmät viholliset ovat vihollisen komentajia.

Jotta homma ei menisi aivan tylsäksi, pelaaja joutuu usein säntäilemään ympäri kenttää milloin minkäkin joukko-osaston apuna. Liika aikailu aiheuttaa turhia miestappioita ja pahimmillaan tehtävän häviämisen. Pelin tarinatila tarjoaa reilun valikoiman perinteisiä japanilaisia sankareita yaria heiluttavasta urhosta ninjoihin ja geishoihin. Jokaisella on oma tarinansa, ja sekä hahmojen ominaisuudet että varusteet kehittyvät pelin aikana.

Muista lajityypin peleistä Samurai Warriors 2 erottuu lähinnä yhdellä tavalla. Se on nimittäin varsin vaikea. Hektisissä taisteluissa yksinään jätetty, keskinkertaisen tekoälyn piinaama komentaja saattaa heittää veivinsä ja päättää muuten hyvin sujuneen tehtävän siihen. Rähinät ovat myös varsin pitkiä, ja kuoleman koittaessa koko koitoksen joutuu aloittamaan alusta asti. Hieman helpotusta tuo kuitenkin se, että tehtävän aikana kerätyt rahat ja kokemustasot säilyvät myös seuraavaan yritykseen. Myös pään hakkaaminen seinään tuottaa siis tulosta ennemmin tai myöhemmin.

Dynasty Warriorsien ystäville Samurai Warriors 2 on tasalaatuinen paketti, joka tarjoaa roppakaupalla samaa vanhaa ja tuttua. Se on sulava, asiallisen grafiikan omaava tuotos, jossa on myös harvinaisen kattavat moninpeliominaisuudet. Yllätyksiä tai mitään poikkeuksellista laadukkuutta ei ole luvassa, mutta Xbox 360:n omistaville Dynasty Warriors -faneille Samurai Warriors 2 on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin taannoin ilmestynyt Ninety-Nine Nights.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

Tilanteet elävät, se luo jännitystä toimintaan

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Ei yllätyksiä.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Aika huonohko.

Käyttäjän Merkkis kuva
Merkkis