Sega Superstar Tennis / Arvostelut / pelaaja.fi

Sega Superstar Tennis

2.05.2008 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
12

Sega Superstar Tennis on mielenkiintoinen kokeilu. Sonic, Super Monkey Ballin apinat ja Segan muut hahmot kohtaavat pelissä tenniksen ja minipelien merkeissä. Valitettavasti lopputuloksessa olisi roimasti parantamisen varaa.

Pelin kehittäjä Sumo Digital on tehnyt hyviä pelejä. Outrun-peli oli mainiota vanhan klassikon lämmittelyä, ja Virtua Tennis 3 oli hyvä ja tasalaatuinen tennissimulaatio. Sega Superstar Tennis ei kuitenkaan oikein tiedä, mitä se haluaisi olla: tennispeli minipeleillä maustettuna vai kokoelma minipelejä, joiden aihepiiri pyörii tenniksen ympärillä.

Minipelit ovat sinällään ihan hauskoja. Esimerkiksi Sonic-maailmassa pitää lyödä palloja Sonic-peleistä tuttujen rinkuloiden läpi. Minipelit alkavat kuitenkin toistaa itseään aivan liian nopeasti. Ne ovat lyhyitä mutta liian yksitoikkoisia, eikä niitä jaksa pelata kovin kauaa. Erilaisia muunnelmiakaan ei ole montaa, joten minipelien pelaamisesta tulee nopeasti pakkopullaa.

Ei muna eikä kana

Varsinaista tennistäkään ei ole tehty kovin hyvin. Hahmogalleriasta voi jo päätellä, ettei kyse ole tennissimulaatiosta vaan arcadetenniksestä. Lyöntimekaniikka on toteutettu oudosti. Peruslyönnit tehdään ympyrä- ja X-näppäimillä, ja samojen näppäimien yhdistelmillä tehdään muun muassa lobit. Miksei muita lyöntejä voisi tehdä esimerkiksi kolmionäppäimellä? Lisäksi pelissä voi käyttää täysin idioottimaisia erikoislyöntejä, jotka tekevät siitä silkkaa arpapeliä.

Pelin suurin porkkana on Superstar-pelimuoto, jossa tahkotaan lyhyitä turnauksia. Niitä voittamalla voi avata uusia pelihahmoja ja kenttiä. Pelihahmoja ei kuitenkaan voi kehittää millään tavoin, mistä pitkä miinus. Nyt jokaisella pelaajalla on erikoisuutenaan vain nopeus, ketteryys tai yleispelaamisen taito, eivätkä ne vaikuta pelaamiseen kovin paljon.

Tekoälyllä on paha tapa huijata tiukassa tilanteessa. Pelaaja voi tahkota pari erää häviämättä palloakaan, kunnes yhtäkkiä tekoälyn ohjastama vastustaja ehtii kiinni jokaiseen palloon. Tämä syö peli-iloa todella paljon. Peli on silti melko helppo, etenkin kokeneemmalle pelaajalle.

Sega Superstar Tennis ei ole huono, se on vain hämmentävän mitäänsanomaton. Sitä pelaa hetken mielellään, mutta vaihtelun lähes täydellinen puute alkaa pian pitkästyttää.

4/10

Kommentit

Käyttäjän alaur kuva
alaur
Käyttäjän JB Gigas kuva
JB Gigas

pelaan mielummin Top spin 3:sta

Käyttäjän Simon Elo kuva
Simon Elo
Käyttäjän Newfriikki577 kuva
Newfriikki577

Livessä jaksaa vääntää, Dr.Eggman rules!

Käyttäjän Chopperi kuva
Chopperi

Nintendon tennikset pesevät tämän 6-0.

Käyttäjän tabelon kuva
tabelon

jaksoi pelata noin 2 tuntia, ei enää

Käyttäjän Juzu kuva
Juzu

Ei onnistu koukuttamaan. Huonot kontrollit.

Käyttäjän Tontsa kuva
Tontsa
Käyttäjän viivakoodi kuva
viivakoodi

Nääh, ei iske.

Käyttäjän rodeo kuva
rodeo

Yhdyn arvosteluun.