Shank 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Shank 2

1.03.2012 // Kirjoittanut: Valtteri Hyttinen
0

Tekijä: Kiei Entertainment
Julkaisija: Electronic Arts
Myynnissä: Nyt
Moninpeli: Kyllä
Samalla koneella: 2
Verkossa: Ei
Pelikoneet: Xbox 360
Hinta: 800 MS-pistettä
Koko: 1,2 Gt

Sarjakuvaväkivallattomuutta

Viime vuonna ilmestynyt Shank oli iloinen yllätys ladattavien pelien maailmassa. Sarjakuvagrafiikalla tehty b-luokan kostotarina oli höystetty piinkovalla taistelumekaniikalla sekä juuri sopivasti yliammutuilla loppuvastustajilla.

Tarinasta ei tarvinnut tuolloin juuri välittää, eikä siitä tarvitse nytkään. Shank on jälleen kostoretkellä, johon liittyy tavalla tai toisella diktaattori, joka kidnappaa ihmisiä luodakseen itselleen uuden sydämen. Tämä on oiva tekosyy oikeamieliselle verileikille sekä dialogille, joka koostuu pääasiassa one-linereista.

Shank 2 on pohjimmiltaan sitä, mitä ensimmäisen pelin piti olla. Kyseessä on edelleen sivuttain vierivä väkivaltatrippi, jossa murhataan laumoittain vihollisia milloin milläkin aseilla. Visuaalisesti peli on kokenut pienehkön päivityksen, ja grafiikka on nyt sulavampaa. Taistelua on viilattu, ja ohjaus vastaa täysin pelin nopeaa tempoa.

Erilaisia komboja on valtavasti. Niiden opettelemiseen vierähtää tovi jos toinenkin, sillä vaikeusaste on tuulahdus vanhaa liittoa. Jos ohjaus ei luonnistu, Shank saa pahasti pataansa. Tämä siksi, että toimintasankarin vastustajat eivät ole mitään markan patuja. Onneksi tarkistuspisteitä on ripoteltu kenttiin isolla kädellä, eikä samojen kohtausten jankkaamista tarvitse sietää.

Kampanjan lisäksi Shank 2 tarjoilee selviytymistilan, jossa pieksetään yksin tai kaverin kanssa vihollislaumoja nippuun toinen toisensa perään. Tämä ei tuo pelille juuri lisäarvoa, mutta on hyvää hupia pari ensimmäistä kertaa.

Shank 2 on pikemminkin versio 1.5. Se tuunaa alkuperäisen konseptin huippuunsa ja on varmasti oikeanlaista hupia toiminnan ystäville, jotka arvostavat normaalia korkeampaa vaikeusastetta.

7/10

Nostoja