Sid Meier’s Pirates! / Arvostelut / pelaaja.fi

Sid Meier’s Pirates!

28.02.2007 // Kirjoittanut: Jukka Kauppinen
7

Pelijumala Sid Meierin Piratesista (MicroProse, 1987) muodostui peli, joka jäi pelaajiensa mieliin upeana, harvinaislaatuisena teoksena. Kaksi vuosikymmentä ehti kuitenkin melkein täyttyä, ennen kuin peli sai jatkoa laajennetun uusversion muodossa. Nyt taannoinen pc- ja Xbox-peli löysi tiensä myös taskumuotoon.

Pirates siirtyi PSP:lle luontevasti. Se ei ollut toimintapainotteinen isommillakaan pelikoneilla, joten tapahtumien rytmitys toimii hyvin. Grafiikkakaan ei ollut pääasia, edes pc:llä. Pirates panostaa ennen kaikkea elämyksiin – seikkailuihin, matkailuun ja saalistamiseen.

1600-luvun Karibianmerelle sijoittuvassa Piratesissa pelaaja astuu kaappariksi haluamansa kansakunnan palvelukseen tai ryhtyy omatoimiseksi freelance-piraatiksi. Edessä ei ole mikään yksioikoinen matka, vaan pelaajalle tarjoillaan laaja hiekkalaatikkomainen maailma. Tekemisensä saa päättää vapaasti: voit suorittaa tehtäviä oman ja muiden maiden hallituksien laskuun, etsiä aarteita sekä selvittää mysteerejä ja oman suvun arvoitusta.

Seilaaminen ja alipelit toimivat hyvin, tosin vanhat fanit huomaavat, että pelimekaniikkaa on hieman suoraviivaistettu. Esimerkiksi meritaistelut ovat entistäkin arcademaisempia, ja miekkaillessa pärjää yhdellä liikkeellä. Bugejakin löytyy, esimerkiksi laivat seilaavat joskus maalla. Jatkuvat lataustauot ärsyttävät. Pettymykseksi moninpeli ei tukenut pelin jakamista verkon yli muille.

Kokonaisuus on silti herkullinen. Vaikka se saattaa välillä rassata, seikkailuun palaa jonkin ajan kuluttua mielellään. Tekemisen laaja kirjo ja pelaamisen helppous pitävät hyvin otteessaan.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Joonas777 kuva
Joonas777
Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Toimii hienosti psp:llä

Käyttäjän Czaba kuva
Czaba

Yllättävän koukuttava PSP:lläkin

Käyttäjän Cyrus kuva
Cyrus
Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Käsikonsolilla on mukava leikkiä piraattia.

Käyttäjän Valagante kuva
Valagante

Yarr!

Käyttäjän lightnn kuva
lightnn