SOCOM U.S. Navy SEALs: Combined Assault / Arvostelut / pelaaja.fi

SOCOM U.S. Navy SEALs: Combined Assault

31.05.2007 // Kirjoittanut: Jukka Kauppinen
4

Äidin omenapiirakka ja isäimme maa – siinä tuttuun tapaan SOCOM-sarjan uusimman osan resepti. Terroristit ja iskujoukot ottavat taas kerran yhteen PlayStationien suosituimmassa taktisen tason räiskinnässä.

Combined Assault on selvästi isänsä, SOCOM 3:n poika. Tarkasti ottaen kyseessä on yksittäistuotteeksi pakattu lisälevy, jonka pelaamiseen ei tarvita emopeliä. Bonuksena Combined on samalla yhteensopiva SOCOM 3:n kanssa verkkopeliympäristöissä. Pelirunko on molemmissa sama, kuten myös päivitykset. Lisäksi Combinedissa on kaikki kolmosen moninpelikartat. Eli jos kaipaat oikotietä SOCOM-verkkosotaan, Combined on oiva valinta. Ja plussana sen mukana tulee eksklusiivisia verkkopelikarttoja.

Erityisherkkua verkkosotijalle

Koska Combined Assault on tehty viimeisen päälle SOCOM 3 -yhteensopivaksi, siinä ei ole suuria sisäisiä mullistuksia. Jotain kuitenkin – upouusi neljän pelaajan verkossa pelattava yhteistyöpelitila on maukas ominaisuus, joka houkuttelee taatusti verkkosotureita.

Muut herkut ovat vähemmän näkyviä. Useamman kampanjan sijaan peli etenee nyt yhden pitkän tarinan kautta. Taisteluja käydään Keski-Aasiassa kuvitteellisessa maassa tarinan kuljettaessa pelaajia niin vuoristomaisemissa kuin urbaanimmissakin ympäristöissä. Tavaraa ja aseitakin on tietysti aiempaa enemmän.

Käristy, terroristi

SOCOMit ovat olleet aiemminkin erikoinen pala purtavaksi konsoliräiskintöjen maailmassa. Se on jopa oudon taktinen ja harkintaa vaativa toimintapeli, jossa pelaajan ohjaamat hahmot eivät ole mitään taktisen ydinlatauksenkin kestäviä master chiefejä. Pelaajan täytyy tutkia karttaa, miettiä tavoitteitaan ja suunnitella toimiaan. Neljän sotilaan ryhmän komentaminen sujuu luontevasti, ja taistelupareja on helppo käyttää tehokkaasti. Jos ei uskalla mennä edeltä jonnekin, Bravo-pari vain kärkeen – kyllä ne lakaisevat tien auki.

Combined Assault onkin harkitsevaisen konsoliräiskijän peli. Kentät ovat laajoja ja mahdollistavat usein erilaisia lähestymistapoja. Tehtävien suorittamisessa on valinnanvaraa, oli sitten kyse tiedustelusta, kommandoiskuista tai suoranaisesta rynnäköinnistä. Laajat ase- ja varustevalikoimat mahdollistavat myös kokeilun: mitkä varusteet sopisivat eri kenttiin ja tilanteisiin?

Pelaaminen on sujuvaa ja mielenkiintoista, mutta muutama seikka tarttuu silmään. Tekoäly ei ole lupauksista huolimatta kummoinen, vaan vihollisten reaktiot ovat ennustettavia ja kaavamaisia. Ja vaikka peli onkin PS2-mittakaavassa kohtalaisen hyvän näköinen, niin konsolin ikä alkaa jo painaa. Grafiikka näyttää kriittisempään silmään laimealta sekä kulmikkailta, ja animaatiotkin tökkivät. Hyvä sisältö ja pelattavuus pitävät pelin vielä pinnalla, mutta tällaiset huippuräiskinnät olisi jo aika siirtää seuraavalle alustalle.

Taas crosstalkataan

Combined Assaultissa on mukana edellisosasta tuttu crosstalk-järjestelmä, jossa sekä PS2- että PSP-versiota pelaava saa hauskoja lisähyötyjä. Yhdistämällä pelit toisiinsa USB-kaapelilla ne vaihtavat bonuksia, jotka antavat pelaajalle apuja tehtävien selvittämiseen. Lisäksi crosstalkilla voi avata uusia aseita ja ominaisuuksia.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Prokopjev kuva
Prokopjev

Vau.

Käyttäjän the wii kuva
the wii

hyvä netti peli

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Melko viihdyttävä.

Käyttäjän lakku kuva
lakku