Soldier of Fortune: Payback / Arvostelut / pelaaja.fi

Soldier of Fortune: Payback

4.01.2008 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
11

Soldier of Fortune -sarjalla on hyvä, joskin ultraväkivaltainen maine. Tällä maineella yrittää ratsastaa viiden vuoden tauon jälkeen sarjan uusi peli Payback, joka ei juuri millään osa-alueellaan nouse edellisten osien tasolle.

Aloitetaan hyvistä puolista: Payback on varsin komean näköinen. Peli tukee 1080p-teräväpiirtotilaa, joten kunnon televisiolla grafiikka on todella näyttävää. Pelistä löytyy myös mukava ase-arsenaali, ja aseita voi lisäksi tuunailla eri tähtäimillä ja muilla lisukkeilla.

Sitten niihin huonoihin puoliin… Suurin osa pelimekaanikasta on otettu noin viisi vuotta vanhoista 3d-räiskinnöistä, eikä niistä ole lainattu pelkästään hyviä puolia. Peli on äärimmäisen suoraviivainen, ja ainoa hupi itseään toistavassa räiskinnässä irtoaa vihollisten ampumisesta kirjaimellisesti palasiksi. Vielä vuonna 2002 julkaistussa edellisessä Soldier of Fortunessa se jaksoi huvittaa, mutta nykyään se kiinnostaa huomattavasti vähemmän.

Pelaaminen on myös turhauttavaa. Vaikeaksi peliä ei voi kutsua, mutta viholliset ja pelaaja kaatuvat luodista tai kahdesta. Tästä on haittaa lähinnä harvakseltaan asetettujen välitallennuspisteiden vuoksi, sillä tilannetta ei voi tallentaa vapaasti. Niinpä uudelleenpelaamista tulee paljon, ja peli vielä latailee pitkään kuolemisen jälkeen.

Toisaalta idioottimaiset pomovastustajat kestävät luoteja kuin tankit. Tuntuu surkuhupaisalta upottaa niihin kahdeksan ja puoli lippaallista lyijyä, kun yhdellä luodilla repii jalat ja kädet irti rivimosurilta. Itse rivimosurit taas ovat idiootteja. Ne osaavat vain seistä paikallaan tai rynniä pelaajan rinnuksille.

Kun tämän kokonaisuuden vielä täydentävät tylsä äänimaailma, pökkelö tarina ja kaamea ääninäyttely, on todettava, että moni kakku päältä kaunis. Moninpelikin on samaa tasoa: vain viisi karttaa, eivätkä perusperuspelitilat innosta paria kertaa enempää.

3d-räiskintäpelien rintamalla kilpailu on huikeaa ja taso niin korkealla, että ellei jaksa kerrasta toiseen naureskella vihollisten irtilentäville jäsenille, kannattaa miettiä parempaa vaihtoehtoa räiskintänälkäänsä. Niitä nimittäin löytyy ja paljon.

3/10

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Aivot narikkaan räisky

Käyttäjän mcsulevi7 kuva
mcsulevi7

veri mässäilyä parhaimmillaan! hyvä mut lyhyt!

Käyttäjän Janne82 kuva
Janne82

Kyllä oli kauheeta paskaa,ei ei ei!

Käyttäjän Metroplex kuva
Metroplex

aivot narikkaan ja kieli poskelle

Käyttäjän Gold kuva
Gold

Pidemmän päälle huomaa, että tämä on paskaa

Käyttäjän Daimonos kuva
Daimonos

Ohjaus tahmaa, mutta muuten ihan hauska

Käyttäjän Marquez kuva
Marquez

Aivot narikkaan. Ärsyttävimmät pomot aikoihin

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Todella hauskaa ja hieno räiskintää alepeliksi.

Käyttäjän Libis kuva
Libis

Tykkäsin ja nätti ku sika pienenä.

Käyttäjän Riley kuva
Riley

aivan hirvee peli...

Nostoja