Sonic & All Stars Racing Transformed / Arvostelut / pelaaja.fi

Sonic & All Stars Racing Transformed

1.02.2013 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
2

Miltei Mario Kart

 

Sonic & All Stars Racing Transformedia on ollut tekemässä työntekijöitä edesmenneestä Bizarre Creations -pelistudiosta. Bizarre teki pari vuotta sitten intohimoisen mutta pienen pelaajakunnan kaahailupelin Blurin. Loistavasta tasostaan huolimatta sen myynti jäi vaatimattomaksi, ja Bizarre Creationsilla pantiin lappu luukulle. Sonic & All Stars Racing Transformedin tekijä Sumo Digital kaappasi osaamista edesmenneestä studiosta itselleen, ja lopputuloksena on mainio arcadekaahailu.

Transformed-sana nimen perässä tarkoittaa sitä, että kentät elävät ja muuttavat muotoaan kisojen aikana. Maan päällä ajelu on ylivoimaisesti hauskinta puuhaa, mutta muillakin alustoilla ajaminen toimii. Sumo Digital on tehnyt kenttäsuunnittelussa hyvää työtä. Ratoja on kymmeniä, ja niitä voi ilahduttavasti avata käyttöönsä myös jaetun ruudun moninpelin avulla, kunhan joku pelaajista sijoittuu kisoissa kolmen joukkoon.

Ihan Mario Kartin tasolle ei kuitenkaan ylletä. Peli-into heittelee välillä rajusti, vaikka käytössä onkin kolme eri vaikeustasoa. Helpoimmalla ja keskivaikealla tasolla kisat ovat harjoittelun jälkeen läpihuutojuttuja, kun taas hankalin vaikeustaso on miltei mahdoton. Myös nettipeliä olisi kiva hakata, mutta julkaisuviikon jälkeen pelaajia on ollut oikeastaan mahdoton löytää.

Segan muista peleistä ammentava hahmovalikoima on kiitettävän laaja. Hahmojen menopelit kehittyvät ajamalla, mikä on yksinpelaajalle hieno lisä, ja eri kulkuneuvoja kokeilee mielellään. Nopeus pelissä on jatkuvasti mieletön, joten loppujen lopuksi kuitenkin vauhti on ainoa asia, joka ratkaisee. Hitaalla, mutta muuten tasapainoisella värkillä on turha lähteä kisaamaan. Viritettyjä biilejä voi käyttää myös moninpelissä, joten ennen moninpelisessiota jonkinlainen herrasmiessopimus tasavertaisista hyrysysyistä lienee paikallaan.

Moninpelinä SRAST on parhaimmillaan. Neljän pelaajan jaetun ruudun mähinöitä kokisi jatkossa mieluusti myös muissa ajopeleissä. Yksinpelissäkään ei suurempia vikoja silti ole, joten peliä voi suositella kaikille ajopelien ystäville. Myöskään tavallista alhaisempi hintalappu ei heikennä pelin viehätystä.

Värikyllästetty peli rasittaa muuten todella paljon silmiä. SRASTia voikin tahkota vain alle tunnin sessiossa, muuten kyyneleet virtaavat pitkin poskia, eikä syynä aina ole viime hetken tappio välillä kuminauhamaiselle tekoälylle.

7/10

Kehittäjä: 
Sumo Digital
Julkaisija: 
Sega
Peligenre: 
Ajopeli
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Nintendo 3DS, Sony PS Vita, Apple iPad, Apple iPhone, Nintendo Wii U, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Kauhu, Väkivalta, Online

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Tuli tämä hankittua juurikin tuon Mario Kartin puutteen takia ja olen kyllä ollut tyytyväinen. Kenttiä on mukava määrä ja ne ovat kaikki mukavan vaihtelevia. Yksinpelissäkin riittää tekemistä, extreme tasolla kisat ovat mahdottoman vaikeita mutta eivät hardilla. Toivoisin että voisi valita että kisat pelattaisiin vain kartingina ettei välttämättä joutuisi veneillä vesiä pitkin tai lennellä ilmassa, monen ei-pelaajan on pitänyt heittää pyyhe kehään kun peli menee ohjauksen puolesta liian haastavaksi. Loisto peli kuitenkin kaikenlaisille karting ystäville jos lentäminen ja veneily ei ole liian haastavaa.

8/10

~Muista aina mennä luisussa!

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Paras kart-peli sitten Crash Team Racingin. 9 / 10