Sonic Free Riders / Arvostelut / pelaaja.fi

Sonic Free Riders

3.12.2010 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
6

Pitihän se arvata. Tässä sitä ollaan taas: käsissä on kamala ja keskeneräinen Sonic-peli. Segan puheet siitä, että nyt keskitytään laatuun eikä julkaista puolivalmiita Sonic-pelejä, olivat osoittautumassa todeksi, kun sekä Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 että Sonic Colours paljastuivat ilahduttavan mainioiksi peleiksi. Putki ei valitettavasti jatku Sonic Free Riders -ajopelissä.

Pelin toteutus Kinectillä köhii ja paukkuu niin, että päässä vihloo. Pelaaminen tapahtuu sivuttaisessa seisomisasennossa, mikä tuntuu kipuna kropassa jo lyhyen ajan jälkeen. Pelkkä kurvaaminen on jo tuskaista, kun keinumiset rekisteröityvät käännöksiksi mielivaltaisesti. Ramppien kohdalla suoritettavat hypyt ja ilmatemput ovat puolestaan onnenpeliä, kuten on nopeussysäysten polkeminenkin.

Jotta ohjaaminen olisi täysin idioottimaista, täytyy pelaajan heilutella käsiään jatkuvasti, kun kerätään rinkuloita, leijutaan taivaalla, lyödään nyrkeillä ja käytetään erikoisesineitä. Pelaaminen on äärimmäisen vaikeaa ja sattumanvaraista. Kentät rullaavat hirvittävällä vauhdilla, ja omien ja ruudulla näkyvien liikkeiden välillä on paikoin järkyttävästi viivettä.

Sonic Free Riders on epämiellyttävä peli, joka painuu Kinectin julkaisupelien pohjasakaksi. Sääli, sillä pelissä olisi ollut potentiaalia parempaan. Grafiikka, kenttäsuunnittelu ja vauhdintunne osoittavat yritystä, joten eri olosuhteissa kokonaisuus olisi ollut laadukkaampi. Valitettavasti hyvillä puolilla ei ole kuitenkaan Sonic Free Ridersin kohdalla merkitystä, kun järjetön ohjaaminen tuhoaa kaiken altaan.

2/10

Kommentit

Käyttäjän toad556 kuva
toad556

Voi ei...

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Ei kahta ilman kolmatta ja niin edelleen..

Käyttäjän zamanlee kuva
zamanlee

ihan hirveä tekele huonompi kuin Sonic 06

Käyttäjän artapo kuva
artapo
Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Miltei pelikelvoton.

Käyttäjän vizix kuva
vizix

Kamala