Space Hulk / Arvostelut / pelaaja.fi

Space Hulk

3.10.2013 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
0

Esikuvalleen liiankin uskollinen

Space Hulk on 1990-luvun lautapeliklassikko, jossa Warhammer 40K -maailman raskaasti haarniskoidut avaruussotilaat ottavat yhteen inhojen genestealer-muukalaisten kanssa valtavan avaruushylyn ahtaissa uumenissa. Pelin viehätys perustui sen tasapainoisuuteen kahdesta täysin erilaisesta osapuolesta huolimatta. Terminator-haarniskoihin sonnustautuneet sotilaat ovat hitaita, mutta omaavat vahvan tulivoiman, kun taas genestealerit ovat monilukuisia, nopeita ja tappavia lähitaistelussa. Kummankin osapuolen on osattava hyödyntää vahvuuksiaan ja vastustajien heikkouksia, ja jokainen siirto on mietittävä huolella.

Full Controlin kehittämä tietokoneversio on täysin uskollinen lautapelille viimeistäkin sääntöä myöden, niin hyvässä kuin pahassa. Mitään ei ole rikottu, joten peli toimii yhä niin loistavasti ja armottomasti kuin sen pitääkin. Tekoäly on pätevä genestealer-pelaaja, ja vastakkain voi toisen ihmisen kanssa pelata joko samalla koneella tai verkon välityksellä.

Toisaalta peli ei hyödynnä digitaalista muotoaan mitenkään. Siihen ei ole lisätty minkäänlaista hahmonkehitystä tai mahdollisuutta muokata sotilaita tai niiden aseistusta. Kampanja on käytännössä 12 toisiinsa sidottua, mutta irrallista tehtäväkokonaisuutta lautapelistä. Lisäksi uusien pelaajien on syytä lukaista pelistä löytyvä ohjekirja, sillä muutoin liian moni pelillisesti tärkeä asia jää hämärän peittoon. Miinusta voi myös antaa hieman hitaasta ja kömpelöstä käyttöliittymästä.

Mikään ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että pelillisesti Space Hulk on edelleen timanttia, ja monille tämä on ainoa mahdollisuus päästä se kokemaan. Lautapeli on nimittäin poistunut myynnistä vuosia sitten, ja verkkohuutokaupoista siitä joutuu maksamaan tänä päivänä satoa euroja. Siihen nähden digiversion parinkympin hinta on pieni summa.

7/10

Kehittäjä: 
Full Control Studios
Julkaisija: 
Full Control
Peligenre: 
Taktiikka
Julkaisualustat: 
Apple iPad, Apple OSX, Microsoft Windows