Start the Party! / Arvostelut / pelaaja.fi

Start the Party!

2.09.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
4

Pakollisen minipelikokoelman virkaa Moven julkaisussa toimittava Supermassive Gamesin Start the Party! muistuttaa paljon viime sukupolvella nähtyjä EyeToy-pelejä. Peli siis näyttää ruudulla jatkuvasti kameran kuvaa, sillä erotuksella, että pelaajan kädessä oleva Move-kapula korvautuu ruudulla tällä kertaa aina jollain esineellä, esimerkiksi kärpäslätkällä, miekalla tai hiustenleikkuukoneella. Esineiden potentiaalista ei valitettavasti oteta minipeleissä läheskään kaikkea irti, vaan mielikuvituksettomat minipelit koostuvat lähinnä kapulan heiluttelusta ja liipaisimen painamisesta. Virtuaalinen esine kuitenkin reagoi pieniinkin käden liikkeisiin, kuten odottaisi, ja ohjaaminen tuntuu yllättävän luonnolliselta.

Start the Party! onkin Moven julkaisupeleistä helpoiten lähestyttävä. Bileiden pystyttäminen on vaivatonta, sillä kuka tahansa pystyy heiluttelemaan kapulaa, ja myös katsojilla on hauskaa. Uusia pelaajia myös opastetaan kädestä pitäen minipelien saloihin.

Pelin Party-tila pohjautuu kierroksiin ja muistuttaa paljon suosittuja Buzz-visailuja rakenteeltaan. Viiden, kahdeksan tai kymmenen kierroksen mittaiseen peliin mahtuu mukaan yhdellä ohjaimella enintään neljä pelaajaa, jotka kamppailevat minipeleissä ja keräävät tähtiä. Jokaisella kierroksella on käytössä aina uusi pelityyppi: välillä pelkästään voittaja saa tähtiä ja joskus tähtiä voi ryöstää muilta kilpailijoilta. Tähdet jäävät kuitenkin lopulta hiukan turhiksi, sillä viimeisen erän voittaja vie koko pelin. Viimeisen erän jälkeen peli myös näyttää hauskasti kuvia, jotka kamera on salaa napannut pelin aikana. Party Mix -pelimuodossa jokaisella kierroksella käytettävän minipelin voi valita itse.

Uutuudenviehätys katoaa nopeasti

Start The Partyn suurimmaksi ongelmaksi nousee sisällön vähyys. Erilaisia minipelejä on mukana valitettavan vähän. Tämä korostuu etenkin Party-pelimuodossa, jossa kierrosten pelimuodot ovat aina samat ja vaihtelua minipelien välillä on lähes olemattomasti. Lisäksi jo yhden kymmenen kierroksen pelin aikana ehtii näkemään kaikki minipelit, joten pelaamisinto lopahtaa nopeasti alas, etenkin kun mikään minipeleistä ei toimi kunnolla yksinään tai ole erityisen hyvä. Yksinpelaajille peli tarjoaakin vain yksittäisten minipelien harjoittelua tai selviytymistilan, jossa minipelit vaihtuvat ja vaikeutuvat aina puolen minuutin välein.

Kovinkaan pitkäikäistä hupia Start the Party! ei siis tarjoa, mutta parin ensimmäisen kerran aikana hupia riittää yllättävän paljon ja virtuaaliesineiden heiluttelu käsissä on ensikertalaisille aina ihmeellinen kokemus. Lähes täysihintaiseksi peliksi Start the Party! on kuitenkin aivan liian pelkistetty ja yksinkertainen.

Vaihtopelaaja

Kirjoittanut [pelaaja_author:2420]

Start the Party! tuo mieleen EyeToy Play AstroZoo- ja Buzz Jungle Party -tyyppiset sosiaaliset lasten pelit PlayStation 2:lla. Tästä alkukommentista voi jo päätellä, ettei allekirjoittanut kuulu välttämättä aivan Start the Party! -pelivalikoiman pääkohderyhmään. Kaiken kaikkiaan odotin julkaisupeleistä kekseliäämpiä ideoita ja monipuolisempaa Move-ohjaimen hyödyntämistä. Yksinkertaiset aikarajoitteiset osoitus- tai heilutuspelit on nopeasti läpikäyty ja yhtä nopeasti unohdettu. Olisin olettanut juuri bilepelien sopivan monipuoliseen uuden ohjaimen esittelyyn. Näin ei kuitenkaan ole, ja se, että pelien sijaan parasta pelivalikoimassa on Move-ohjaimen väriä vaihtavan pallon hyödyntäminen markkerina, kertoo paljon. Pelaajan kädessä oleva Move-ohjain näkyy siis ruudulla vaikkapa maalaussutina tai harppuunana. Se on laiha lohtu ja pistää miettimään, kuinka hyvin pelivalikoima myy uutta ohjainta.

4/10

Kommentit

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Parasta on kun esineet näkyvät kädessä.

Käyttäjän pyorre kuva
pyorre
Käyttäjän redshift kuva
redshift

Move tarjonta korkattu eikä paljon naurata.

Käyttäjän antsa15 kuva
antsa15

hyllyn pohjalle jää jos ostaa.

Nostoja