Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX / Arvostelut / pelaaja.fi

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX

7.01.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Rakas sydänystävä

Kun Kingdom Hearts II julkaistiin Euroopassa kahdeksan vuotta sitten, se oli silmissäni huomattava pettymys. Niin paljon iloa kuin vanha PS2-peli onkin minulle aina tarjonnut, en ole voinut olla harmittelematta sitä, miten kovin yksinkertaistetulta se tuntui alkuperäiseen Kingdom Heartsiin nähden. Taistelujen raskaus ja yksityiskohtaisuus vaihtui jatko-osassa ilmavampaan ja epätarkempaan toimintaan, kun taas korkeuseroja ja interaktiivisia osia pursunneet kentät muuttuivat lähinnä taisteluareenoista muodostuneiksi putkistoiksi. Edes pelin bonussisältö ei koskaan kyennyt tarjoamaan mitään järin mielenkiintoista tavoiteltavaa sen jälkeen, kun pääjuonen oli kiitänyt läpi.

PS3:n uusin kokoelmapaketti Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX tuo hieman uutta eloa Square Enixin ja Disneyn rakastettuun yhteistyöprojektiin. Paketin myötä peli on tietysti nyt hiottu tukemaan teräväpiirtoa, mikä tekee kieltämättä hyvin kunniaa pelin jo valmiiksi eläväiselle taidesuunnalle. Merkittävin piirre HD-käännöksessä on kuitenkin se, että se perustuu tähän asti vain Japanissa saatavilla olleeseen Kingdom Hearts II:n tuhdimpaan Final Mix -versioon. Monien lisäkykyjen, keräiltävien bonusesineiden, uusien välipätkien ja ennen kaikkea tuoreiden pomotaistelujen ansiosta Kingdom Hearts II onkin nyt huomattavasti nautinnollisempi kuin alun perin. Lisät eivät tee siitä edelleenkään alkuperäisen Kingdom Heartsin veroista, mutta se ei estä jatko-osaa olemasta silti edelleen erittäin hauska ja varsin omalaatuinen toimintaroolipelikokemus.

"Kokonaisuuden huomattavin heikkous lepääkin lähinnä vain sen teknisen toteutuksen uumenissa."

Kingdom Hearts II muodostaa toki myös vain yhden osan koko 2.5 ReMIXistä. Toinen merkittävä paketin palanen koostuu Kingdom Hearts: Birth by Sleep – Final Mixistä, joka tähän mennessä on ollut koettavissa vain PSP:llä. HD ReMIXin ansiosta Birth by Sleep saadaan siis vihdoin pelattavaksi DualShockilla, mikä lisääkin kummasti jo valmiiksi hauskan pelin viihdearvoa. Ikävä kyllä Birth by Sleepin kenttäsuunnittelu ja toiminnan sulavuus ovat edelleen kuitenkin samat kuin alkuperäisessä käsikonsolipelissä, eli seikkailu ei ole aivan niin eloisa ja sujuva kuin esimerkiksi Kingdom Hearts II:n vastaava. Sentään pelin kykyjärjestelmä on eräs sarjan mielenkiintoisimpia, sillä kolmen eri pelattavan hahmon kykyjä pääsee sekä kehittämään että yhdistelemään jatkuvasti uusiksi kokonaisuuksiksi.

Kolmas ja se kaikkein mitättömin osa 2.5 ReMIXiä on Kingdom Hearts Re:codedista koostettu "elokuva". Tekstiä ja pelin välianimaatioita hyödyntävä kokonaisuus on periaatteessa kiva lisä heille, jotka eivät ole Codedia kokeneet, mutta samalla sen juoni on kuitenkin tympein ja turhin koko pelisarjassa. Pätkän katsomisen sijaan faneille voisikin ennemmin suositella, että he lukisivat vain pelin juonikoosteen netistä aikaa säästääkseen.

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX on tuhti paketti täynnä mielenkiintoista pelattavaa. Kokonaisuuden huomattavin heikkous lepääkin lähinnä vain sen teknisen toteutuksen uumenissa. Paketin pelien tapa käsitellä latauksia ei ole kääntynyt hitaille blu-ray-levyille aivan parhaimmalla tavalla, sillä toiminta voi aina silloin pysähtyä jopa sekunneiksi pelaajan vaihdellessa hahmojen taistelutyylejä lennosta. Vika ei missään nimessä riko pelejä, mutta sitä on kuitenkin helppo harmitella aina pelikerrasta toiseen.

7/10

Puutteineenkin Kingdom Hearts -pelit ovat edelleen uniikkeja kokemuksia, jotka muistuttavat vielä Square Enixin hullusta nerokkuudesta.

Panu Saarenoja

7/10

Kehittäjä: 
Square Enix
Julkaisija: 
Square Enix
Peligenre: 
toimintaroolipeli
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 3
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Ovatko antaneet mahdollisuutta asentaa peliä kovalevylle ja/tai onko eroa digijulkaisussa? Kuitenkin päivitetty pleikkariin teranen asema, niin tottakai silloin asennan pelin että saisi noita latausaikoja ja latauksesta johtua hidastuksia vähemmälle.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Ovatko antaneet mahdollisuutta asentaa peliä kovalevylle ja/tai onko eroa digijulkaisussa? Kuitenkin päivitetty pleikkariin teranen asema, niin tottakai silloin asennan pelin että saisi noita latausaikoja ja latauksesta johtua hidastuksia vähemmälle.

Asennusmahdollisuutta ei ole, mikä on vähän jännä, sillä PSP:llä alkuperäinen Birth by Sleep sellaista tarjoili. Digijulkaisua pelit eivät vuorostaan ole minusta saaneet ollenkaan.

Kuten kuitenkin sanottua, mistään pelit rikkovista latausongelmista ei ole kyse. Alkuperäisetkään pelit eivät aivan täydellisen smootheja noiden suhteen aina olleet.

-Panu

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Pääsin helpotuksekseni eilen alkuperäisen Kingdom Heartsin läpi, joten pääsen ilolla tarttumaan tähän seuraavaan editioon. Myönnän, että kortteihin perustuva pelimuoto jätti minut täysin kylmäksi, joten pelasin vain ykkösen... Niin, ja välivideoista koostettu leffa toimi mielestäni ihan kohtuullisesti - paitsi etten edelleenkään tajua sarjan juonesta yhtään mitään! ;)

Käyttäjän tompsu89 kuva
tompsu89

Onko monella ilmennyt sama ongelma viimeisessä Xemnas taistelussa.Taistelun alussa Xemnas heittää Soran ilmaan mutta kuvakulma jää pelihahmon taakse ja reaktiot ei toimi heti.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Lol aku ja hessu jossain animehinttisimussa

Käyttäjän Venitas kuva
Venitas (ei varmistettu)

Omasta mielestäni KHII on mahtava! Rakastan taistelumekaniikkaa ja varsinkin drive formeja <3 Birth by Sleepin PS3 versiossa taistelumekaniikka tökkii :/ paljon parempi PSP:lle!