Sudoku Master / Arvostelut / pelaaja.fi

Sudoku Master

27.10.2006 // Kirjoittanut: marika_pelaaja
2

Sudoku Masterissa on kyse siitä itsestään – sudokuista. Pelissä on neljän eri vaikeusasteen sudokuja sekä neliportainen tasotesti. Jollei koskaan ole kokeillutkaan sudokujen täyttämistä, ei hätää. Pelissä on selkeä tutoriaali, joka selostaa millä periaatteella numeroita ruutuihin ja riveille täytetään. Lisäksi Sudoku Masterissa on kosketusnäytön mahdollistamia työkaluja, joiden avulla sudokujen selvittäminen on helppoa aloittelijallekin.

Kun pelaaja koskettaa mitä tahansa ruutua näytöllä, kyseisen ruudun täyttämiseen vaikuttavat rivit ja isompi ruudukko korostuvat. Näin pelistä näkee yhdellä silmäyksellä, onko samalla pysty- tai vaakarivillä jo sama numero. Sopiva luku voidaan kirjoittaa ruutuun joko käsin tai valitsemalla se viereisestä valikosta. Näpäyttämällä numeroa kahdesti kaikki ristikkoon jo täytetyt samat luvut korostuvat. Tätä tietoa voi myös käyttää päättelyn apuna.

Pelissä on lisäksi muistiinmerkitsemisominaisuus. Pelaaja voi pistää yhden ruudun muistiin neljä numeroa, jotka ovat mahdollisia oikeita vastauksia. Tätä toimintoa tarvitaan erityisesti haastavamman tason ruudukoissa. Sen sijaan harjoittelu-sudokuissa työkalu on tarpeeton, sillä peli ilmoittaa heti väärästä veikkauksesta. Virheellisen numeron ilmoitusta ei kuitenkaan ole saatavilla kolmella muulla vaikeustasolla.

Helposti kärryille

Sudoku Masterin avulla sudokujen täyttäminen on yllättävän miellyttävää sudoku-maniaan vihkiytymättömällekin. Etenkin harjoitustason ristikot ovat mukavan helppoja, ja niiden avulla pääsee nopeasti jyvälle oikeista päättelykuvioista. Vaikeat sudokut puolestaan ovat todella haastavia.

Graafisesti peli on hyvin simppeli, ja ulkoasuun olisi voinut panostaa enemmän. Taustamusiikissakin olisi saanut olla lisää vaihtoehtoja. Myös Sudoku Masterin uudelleenpelattavuusarvo on heikko. Jos jaksaa vaivata aivojaan niin kauan, että saa kaikki 400 ristikkoa ratkaistua, pelin pariin tuskin enää palaa. Toki jo kerran selvitetyt sudokut voi täyttää useastikin, mutta se edellyttää jo pahemman luokan addiktiota.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Tuoppi kuva
Tuoppi

Minulle riittää Brain Trainingin Sudokut.

Käyttäjän alaur kuva
alaur

Nostoja