Super Monkey: Ball Banana Blitz / Arvostelut / pelaaja.fi

Super Monkey: Ball Banana Blitz

1.12.2006 // Kirjoittanut: marika_pelaaja
10

Kun Super Monkey Ball julkaistiin GameCubelle, monet pitivät peliä konsolin julkaisupelien joukon parhaana tuotoksena. Nyt tilanne on melkein sama.

Toki aikanaan Monkey Ball oli jotakin aivan uutta ja erilaista. Segan Amusement Vision -ryhmä ja sen nokkamies Toshiro Nagoshin tarttuivat vanhaan leluideaan, peliin jossa kallistellaan pelialustaa liikuttaakseen palloa koloihin. Siitä syntyi yllättävän onnistunut videopeli. Monet alkuperäisen Monkey Ballin moninpeleistä jaksavat viihdyttää yhä.

Epämääräisten jatko-osien myötä sarjan charmi on kuitenkin ruostunut.

Super Monkey: Ball Banana Blitz on onneksi onnistunut paluu sarjan juurille, eikä ihme. Wiin liikkeentunnistavat ohjaimet sopivat Monkey Ballin pelaamiseen kuin banaani apinan käteen.

Uutta ja tuttua

Peruspelimekaniikka ei ole muuttunut. Pelaaminen koostuu edelleen pelikentän kallistamisesta eri suuntiin. Tarkoituksena on rullata pallo kohti kohti kentän uloskäyntiä putoamatta pelialueen yli.

Monkey Ballin pelaaminen vaatii tarkkaa ohjausmekaniikkaa ja sitä Wiin ohjaimet tarjoavat. Pelaaminen tapahtuu peruskaukosäätimellä, jota liikuttamalla kallistellaan ruudulla näkyvää pelikenttää. Vain minipeleissä tarvitaan nunchaku-lisäohjainta. Kuten Wii-pelien kanssa muutenkin, ohjaus vaatii tottumista, mutta tämä on huomioitu kenttäsuunnittelussa.

Vaikeustaso ei nouse niin nopealla käyrällä kuin sarjan aiemmissa peleissä.

Uutta ovat pomotaistelut, jotka piristävät perinteistä pelaamista yllättävän hyvin. Tärkeintä on edelleen pallonhallinta ja kentän rajojen sisällä pysyminen, mutta kun tähän lisätään pomon heikon kohdan löytäminen ja hyökkäyksien välttely, lisähaastetta tulee reippaasti.

Yksinpeli on piristävä, mutta pelin pitkäikäisyyden takaavat 50 minipeliä, vaikka näin suureen määrään mahtuukin myös useita heikkoja ja sekavia virityksiä. Hyvät minipelit kuten Monkey Target toimivat kuitenkin jälleen niin hyvin, että heikommat yritelmät antaa anteeksi.
Super Monkey Ball -konsepti ei enää tunnu niin tuoreelta kuin aikoinaan, mutta Banana Blitz palauttaa sarjan oikealle polulle. Kuten ykkösosa aikanaan, tämä muistetaan yhtenä parhaista julkaisupeleistä.

8/10

Kommentit

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Ei voita edeltäjiä vaikka tavaraa onkin enemmän

Käyttäjän Tuulisti kuva
Tuulisti

Hyvä, mutta ei totuttua tasoa. Ohjaus takkuaa.

Käyttäjän Tf53 kuva
Tf53

Minipelit ok, pääpeli ei normaalitasolla.

Käyttäjän heplo kuva
heplo

Hyvä paketti minipelejä. Yksinpeli ok.

Käyttäjän Ludovico kuva
Ludovico

Moninpeli ok, mutta ohjaus bugittaa

Käyttäjän Mcha kuva
Mcha

Apina Palloon!

Käyttäjän The Rellu kuva
The Rellu

Apinat eivät koskaan ole olleet näin hauskoja.

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

Hyvä moninpeli.

Käyttäjän Christopher_Bobo kuva
Christopher_Bobo
Käyttäjän Tontsa kuva
Tontsa

Parempi kuin se Step & Roll