Super Street Fighter IV: 3D Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Super Street Fighter IV: 3D Edition

6.04.2011 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
11

Käsikonsoleilla ja tappelupeleillä on nihkeä ja kitsas historia. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pelaajat ovat tottuneet rajusti karsittuihin käännöksiin kotikonsoleiden huippupeleistä. Capcom on kuitenkin ottanut rohkeasti asiakseen tarjota Nintendo 3DS:n julkaisuun mahdollisimman laadukkaan version mestarillisesta tappelupelistään Super Street Fighter IV.

On heti selvää, että Super Street Fighter IV: 3D Edition on saanut osakseen paljon huolellisuutta. Se sisältää alkuperäisen pelin kaikki 35 hahmoa ja 22 kenttää sekä jokaisen Ultra- ja Super-komboliikkeen. Taistelijoilla on lisäksi kaikki kotikonsoleille ladattavana sisältönä julkaistut asuvalikoimat.

Pelattavuuskin toimii uskollisesti, sillä laadukas ristiohjain ja jämerät napit takaavat kamppailuun tuttua luontevuutta. Erikoisliikkeitä voi puolestaan helpottaa kosketusnäyttökomennoilla, jolloin liikkeet käynnistyvät yksinkertaisesta painalluksesta.

Kova käännös

Pelin graafinen toteutus antaa oivan näytteen Nintendo 3DS:n visuaalisista kyvyistä: sulavasti rullaava ja kaunis ulkoasu näyttää yllättävän tarkalta kopiolta tehokonsoleilta. Myös 3d-tehoste vakuuttaa, vaikka laitetta onkin vaikea pitää taistelun tiimellyksessä 3d:n vaatimassa suorassa katselukulmassa. Hahmon takavinkkelistä kuvattu 3D Versus -tila on sen sijaan täysin turhanpäiväinen lisäys, joka ei näyttävyydestään huolimatta palvele pelikokemusta lainkaan.

Nettimoninpeli toimii hyvin, eikä verkkoviivettä ilmennyt tappelusessioissa japanilaisia pelaajia vastaan. Moninpeli tukee lisäksi langatonta lähiverkkoa sekä niin sanottua StreetPass-ominaisuutta, jolloin mukana kannettu kone käy automaattisia matseja muita unitilassa olevia konsoleita vastaan.

Super Street Fighter IV: 3D Edition on taidokkaasti tehty käsikonsolikäännös erittäin ansiokkaasta alkuperäisestä pelistä. Toki sen hakkaamiseen ei ole syytä, jos vaihtoehtona on arcade-tikulla varustettu kotikonsoliversio. Mutta pelin tarkoitus ei ole suinkaan syrjäyttää isoveljeään, vaan tarjota onnistunutta pelattavaa matkoille mukaan.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Ankka99 kuva
Ankka99

Mahtava peli

Käyttäjän Reporo kuva
Reporo

Hyvä kun oppi pelaamaan.

Käyttäjän SiikA kuva
SiikA

paskaa

Käyttäjän Tom85T kuva
Tom85T
Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani
Käyttäjän Halo4ever kuva
Halo4ever
Käyttäjän Aapsu kuva
Aapsu

Paras käsikonolille tehty "turpaan veto-peli"

Käyttäjän pumaX kuva
pumaX
Käyttäjän valtsufly kuva
valtsufly

Itse pidin

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

En osaa pelata mutta Hadoken-spämmäys onnistuu.