Table Tennis Wii / Arvostelut / pelaaja.fi

Table Tennis Wii

5.12.2007 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
2

Rockstar julkaisi vuonna 2006 Xbox 360:lle pöytätennispelin, jossa näkyi yhtiön omalaatuinen ote. Table Tennis oli varsin toimiva paketti, ja se keräsi keskivertoa parempia arvosanoja. Peli oli loistava esimerkki siitä, kuinka monipuolinen ja toimiva ohjaus voi tehdä yksinkertaisesta ideasta koukuttavan kokonaisuuden.

Reilu vuosi myöhemmin markkinoille on saapunut Wii-versio, jossa suurimmat odotukset kohdistuvat innovatiiviseen ohjaukseen. Sen ansiosta pelaajat pääsevät lyömään mailalla kirjaimellisesti.

Jo ensimmäisessä ottelussa huomaa, etteivät Wiin tehot vedä vertoja Microsoftin masinaalle. Xbox 360 -version kauneudesta ei ole enää tietoakaan. Nintendon vuosi sitten lanseeratulla koneella peli näyttää rumalta ja yksinkertaiselta. Hyvää ensivaikutelmaa eivät anna myöskään valikot, joissa liikkuminen on hidasta.

Hätäinen käännös

Pelipöydän ääressä suurin huomio kiinnittyy luonnollisesti Wiin liikkeentunnistusominaisuuksiin. Kaikki Xbox 360 -versiosta tutut monipuoliset lyönti- ja liikkumisvaihtoehdot ovat käytössä. Mukana on myös erilaisia ohjaustyylejä, jotka vaihtelevat pelkän Wiin kaukosäätimen käytöstä yhdistelmään, jossa hyödynnetään myös nunchak-ohjainta.

Monipuolisista mahdollisuuksista huolimatta pikkuvalkean mäiskiminen ei ole helppoa hommaa. Ohjaaminen ei ole kovin tarkkaa, ja välillä lyönnit epäonnistuvat heikon liikkeentunnistuksen takia. Tämä on yksi harvoista Wii-peleistä, joissa liikkeentunnistusominaisuudet eivät ole toimineet aivan toivotulla tavalla.

Wii-versiosta ei löydy mahdollisuutta verkkomoninpeliin. Pelin parhaita puolia ovat kuitenkin kaksinpeliottelut, joissa tunnelma voi olla erinomainen, koska yleisö eläytyy hienosti mukana pitkissä palloralleissa. Melko suppean yksinpelin jälkeen paketissa ei olekaan muuta innostavaa kuin kaksinpelimahdollisuus.

Table Tennis ei vakuuta läheskään yhtä paljon Wiillä kuin vuosi sitten Xbox 360:llä. Kokonaisuus vaikuttaa vain hätäiseltä käännökseltä todella toimivasta pelistä. Parhaimmillaan kaksinpeli voi viihdyttää muutaman illan edestä, mutta niiden jälkeen tuntuu siltä, että Rockstarilla olisi ollut eväät johonkin paljon parempaan.

4/10

Kommentit

Käyttäjän alaur kuva
alaur
Käyttäjän Airus kuva
Airus

Ei alaur, ei. Ei ole tämä kympin peli.