Tales of Phantasia / Arvostelut / pelaaja.fi

Tales of Phantasia

26.04.2006 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
6

Siinä missä PSP on lyhyen historiansa aikana päässyt PS1-roolipelien uudelleenjulkaisujen alustaksi, SNES:n puolella samaa voi sanoa GBA-käsikonsolista. Laitteen oma roolipelikantakin on kasvanut varsin kunnioitettaviin mittoihin, mutta tämän lisäksi laitteelle on julkaistu esimerkiksi vanhoja Final Fantasy -pelejä. Nyt vuorossa on maineikkaan ja varsin suureksi kasvaneen Tales-sarjan ensimmäinen osa, Tales of Phantasia. Vuonna 1995 SNES:lle julkaistua peliä ei koskaan julkaistu edes Yhdysvalloissa, tosin ahkerat fanit ovat tehneet pelin japanilaisesta versiosta käännöksen jopa suomeksi!

Taattuun Tales-tyyliin Phantasian päähenkilönä on syrjäisessä kylässä asuva poika. Tällä kertaa kyseessä on kuuluisan miekkasankarin poika Cless, joka yllättävien käänteiden kautta joutuu ystävineen pelastamaan koko maailman. Tarjolla on myös varsin veikeää aikamatkailua, joskin ideaa ei ole hyödynnetty läheskään yhtä hyvin kuin esimerkiksi Chrono Triggerissä.

Clessin ja tämän kavereiden edesottamuksia seuraava tarina on pääosin hyvin perinteistä fantasiamenoa, joka ei välttämättä ole ollenkaan huono asia. Vaikeustaso on asetettu varsin korkealle, mikä lajityypille on varsin epätavanomaista. Ärsyttävimpiä ongelmia ovat jatkuvasti päälle iskevät satunnaistaistelut ja se, että myöhemmissä Taleseissa varsin erinomaiseksi jalostettu reaaliaikainen taistelu ei ole aivan pysynyt kehityksen kelkassa mukana.

Muuten Tales of Phantasiasta ei löydy suurempia vikoja, ja se onkin hyvä valinta uutta GBA-rooliseikkailua etsiville. Tarina jaksaa kliseisyydestään huolimatta viihdyttää, ja vanhaa SNES-versiota on piristetty uusilla luolastoilla, tehtävillä ja esimerkiksi sarjan myöhemmistä osista tutulla kokkauksella.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Yarichin kuva
Yarichin

On jo pahasti vanhentunut, juoni toimii ihan OK.

Käyttäjän The Rellu kuva
The Rellu

Ihan hyvä, mutta välillä hankala.

Käyttäjän MasterTK kuva
MasterTK

Liikaa random-encountereita, mutta pelattava silti

Käyttäjän Gold kuva
Gold

SNES:in parhaimistoa

Käyttäjän Czaba kuva
Czaba

Vanha mutta silti hyvä japsirope

Käyttäjän expa0 kuva
expa0

sopivan vaikea, mutta todella hidas peli.