Team Sonic Racing / Arvostelut / pelaaja.fi

Team Sonic Racing

10.07.2019 // Kirjoittanut: Wasara
0

Vauhtisiilin uudet kumipohjat

Segan nopeusennätyksiä aamupalaksi rikkova Sonic-siili on viime aikoina ollut ryöpytyksessä tulevan Sonic the Hedgehog -elokuvahirvityksen johdosta, eikä sinisen vauhtiveijarin tahti ole ollut entisensä videopelien puolellakaan. Parin vuoden takainen tasoloikka Sonic Mania oli askel oikeaan suuntaan, ja Sumo Digitalin uusi ajopeli Team Sonic Racing jatkaa hyvin alkanutta matkaa tien aurinkoisella puolella.

Mario Kartin, Crash Team Racingin ja tietysti Sonic & Sega All-Stars Racingin puskurituntumassa roikkuva Team Sonic Racing on värikäs ja vauhdikas kevytkaahailu. Ajotuntuma iskostuu selkärankaan noin minuutissa, jokainen mutka taitetaan kylki edellä, ja vuoristoratamaiset taipaleet ovat täynnä erilaisia Sonic-peleistä tuttuja esteitä, ansoja ja muita vaaroja.

Värikylläiset ja vinhasti polveilevat radat ovat täynnä myös erilaisia kertakäyttöisiä aseita, välineitä, vauhtilaattoja ja hyppyreitä. Perinteisten osakilpailujen ja aika-ajojen lisäksi mukana on erilaisia haasteratoja, joiden vaikeustaso on Sonic-sarjan perimää kunnioittaen huomattavasti muun pelin tarjontaa pippurisempi.

Pelaaja.fi: Team Sonic Racing -arvostelu

Jokaisen radalla riekkuvan Sonic-sarjasta tutun turriaisen menopeli eroaa ominaisuuksiltaan muista. Radalla pärjäämisestä nettoaa pelin sisäisiä krediittejä, joilla vuorostaan ostetaan uusia osia ja muita jippoja kätkeviä ylläripalleroita erillisestä valikosta. Ajoneuvoja voi muokata sekä ominaisuuksien että ulkoasun osalta avatuilla lisäherkuilla, ja jokaiselle ajokille löytyy oma kirjonsa kerättävää.

Omintakeisin ominaisuus Team Sonic Racingissa on tiimipelaamista painottava rakenne, joka erottaa teoksen muista lajitovereistaan. Yksilösuorittamisen sijaan Team Sonic Racingissa mittelöt käydään joukkueina, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että maaliviivan ylittäminen ensimmäisenä on vähemmän tärkeää kuin jokaisen tiimiläisen sijoitus yhteispisteissä.

Yhteistyö on sisällytetty hienosti Team Sonic Racingin mekaniikkaan. Reitiltä noukitun erikoisesineen voi jakaa napin painalluksella tiimitoverille, ja letkan kärjessä ajava kuski jättää perässä hiihtävälle joukkueelleen vauhtia kiihdyttävän imuvanan. Menestyksekkäästä yhteispelistä saa plakkariin yhteisen erikoiskyvyn, jonka aktivointi nostaa koko konkkaronkan vauhdin ja kestävyyden hetkellisesti huippulukemiin. Yhteistyötä kirittävien jippojen hyödyntäminen on viehättävä ja palkitseva uudistus tuttuun kaavaan.

Pelaaja.fi: Team Sonic Racing -arvostelu

Yksinpeli on lajityypille ominaiseen tapaan tylsänpuoleista puurtamista lähinnä rautalankaa muistuttavan kuminauhatekoälyn johdosta, joka saattaa sinkauttaa koko kilpailun ajan hännillä körötelleen kilpakumppanin viimeisellä sekunnilla kärkisijalle. Tätä ongelmaa ei onneksi tarvitse sietää moninpelin puolella, ja onkin ilahduttavaa, että Team Sonic Racing sisältää sekä verkkopelin että neljän pelaajan jaetun moninpelin samalla sohvalla. Tuttuun tapaan tämäntyyliset sudittelut ovat parhaimmillaan jaettuna hupina, sillä yksinpeli menettää nopeasti hohtonsa.

Team Sonic Racing on helposti omaksuttava vauhtirallattelu, jonka yhteispeliä painottava rakenne on mainio oivallus. Matalan kynnyksensä ansiosta se sopii nuoremmalle polvelle tai vaikkapa saman ruudun äärelle kerääntyneen bileporukan huviksi. Kolikon kääntöpuolena Team Sonic Racing tuntuu paikoin liiankin yksinkertaistetulta ja täten lyhytikäiseltä, mutta mistä sen tietää, vaikka peli löytäisi tiensä allekirjoittaneenkin illanistujaisten huviksi vielä moneen otteeseen.

6/10

Kehittäjä: 
Sumo Digital
Julkaisija: 
Sega
Peligenre: 
Ajo
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-3
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta