Teenage Mutant Ninja Turtles / Arvostelut / pelaaja.fi

Teenage Mutant Ninja Turtles

5.04.2007 // Kirjoittanut: Riot
5

Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luomat teinimutanttininjakilpikonnat tekevät paluun tietokonegrafiikalla toteutetun elokuvan myötä. Elokuvan ensi-ilta Suomessa on kesäkuussa. Trailerien perusteella viemäreissä asustavat kilpparit ja sensein virkaa toimittavat Splinter-rotta palaavat juurilleen. Toisin sanoen meininki on väkivaltaisempaa ja synkempää kuin 1990-luvun alussa julkaistuissa kilpparileffoissa. Uusi peli on kuitenkin uskollinen aiemmille kilpparipeleille – se on suunnattu nuoremmille eli pimeitä yöllisiä kujia tai rajua väkivaltaa ei ole.

Maineikkaan Ubisoft Montrealin käsissä on syntynyt ”esteratapeli”. Pelaaja ohjaa yhtä neljästä kilpparista, ja ideana on pelata kentät läpi mahdollisimman vauhdikkaasti. Kentissä juostaan, loikitaan esteiden yli, kiivetään seinillä ja pysähdytään taistelemaan vihollisten kanssa. Suoritus rankataan suoritusnopeuden ja kentistä kerättyjen kolikkojen perusteella. Mitä paremmin suoriutuu, sitä enemmän saa pisteitä, joilla voi avata pelin lukuisia bonuksia, kuten elokuvatrailereita, piirroskuvia ja bonuskenttiä.

Turtle power!

Jokaisella kilpparilla on erityisominaisuus, jota hahmolla pelattavassa kentässä on hyödynnettävä. Kikat ovat melko samanlaisia. Raphael pystyy leijumaan hyppyjensä päätteeksi sai-miekkojaan vinhasti pyörittämällä, ja Donatello voi loikata tavallista isompia loikkia bo-keppinsä avulla.

Kenttien putkimaisuudesta huolimatta reitti voi joskus olla hieman hukassa. Usein tulee tehtyä surmanhyppyjä, koska kuvakulmista riippuen etäisyyksiä on vaikea arvioida. Jatkopisteitä on kuitenkin reilusti. Pomotaistelutkin ovat helppoja, koska vaikka pelin lopettaisi kesken, seuraavan kerran saa jatkaa suoraan pomotaistosta.

Grafiikka on mukiinmenevän näköistä ja paketti on huolella koostettu. Mitään uutta tai rajoja rikkovaa pelistä on turha hakea, mutta lisenssipeliksi tämä ei ole hullumpi kokonaisuus.

Moninpelin puuttuminen on pelin räikein ongelma. Lisäksi pidän hieman outona pelin suuntaamista nuoremmille, sillä leffa on selvästi synkempää kamaa. Mutta ainakin tämä on parempi peli kuin Konamin parin vuoden takaiset hirvitykset.

5/10

Kommentit

Käyttäjän Zant kuva
Zant

Kuullostaa ja näyttää liian tutulta

Käyttäjän The Rellu kuva
The Rellu

DS-versio olisi saanut olla paaaaaljon pitempi.

Käyttäjän markokoivu28 kuva
markokoivu28
Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

liian itseään toistava

Käyttäjän zaroxs kuva
zaroxs