Tenchu: Time of the Assassins / Arvostelut / pelaaja.fi

Tenchu: Time of the Assassins

4.08.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
3

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta voi väittää, että pelien jatko-osat ovat ainakin teknisesti edellisiä parempia. Joskus voi toki käydä niin, että jatko-osa kalpenee aikaisemman rinnalla. Surkeinta on kuitenkin, jos sarja jumittaa paikallaan, vajoaa tyytyväisenä pysähtyneisyyden suohon. Tenchujen kanssa on ollut näin. Tähän asti.

Tenchu: Time of the Assassins kierrättää sarjan tapaan vanhoja elementtejä, mutta tuntuu ensi alkuun löytäneen hyvän kodin Sonyn PSP-käsikonsolista. Peli näyttää pieneltä laajakuvaruudulta hienolta, ja sarjan visuaalinen tyyli on tallella. Ääninäyttelijätkin ovat tutun luokattomia!

Alkuinnostus ei kestä kauaa, sillä fiilikset lopahtavat jo ensimmäisessä tehtävässä. Piirtoetäisyys on surkea ja kamera infernaalisen huono. Ohjausmalli on jotenkuten saatu sovitettua PSP:n muutamalle napille, mutta se ei auta, kun pelaajaa estetään tehokkaasti hahmottamasta peliympäristöä ja liikkumasta siinä.

Vartijat ilmestyvät aivan yllättäen ninjan eteen, ja vaikka katoille pääsee edelleen heittokoukun avulla ja sieltä on hyvä tarkkailla tiluksia, surkea piirtoetäisyys haittaa tätäkin touhua. Pelaaja joutuu nuuskimaan nurkat luottaen ki-mittariin eikä näköhavaintoihin.

Pelissä pääsee salamurhaamaan ja hiiviskelemään vanhoilla tutuilla hahmoilla: Rikimarulla, Ayamalla ja Tesshulla sekä uudemmalla Rin-ninjalla. Näiden lisäksi hahmovalikossa on tilaa piilotetulle hahmolle. Yksinpelikampanjoiden läpipelaaminen palkitaan lisähahmoilla.

Varusteluettelo on tuttu aiemmista Tenchuista. Perusvälineiden, heittokoukun, kunai-veisten ja myrkytetyn riisin, lisäksi pääsee käsiksi vähemmän realistiselta haiskahtavaan erikoiskamaan. Niistä on apua, mutta ammattininja hakkaa välineurheilijan.

Varjoista iskeminen ja alkuperäinen videopelininjameininki ovat edelleen palkitsevia. Sen ansiosta peliä jaksaa pelata muutaman tovin. Nämäkin tuokiot vaativat kuitenkin fanin rakkautta sarjaa kohtaan. On rikos, etteivät Tenchut ole teknisesti parempia kokonaisuuksia. Tämä osa tosin alkaa olla jo niin surkea esitys, että toivo paremmasta Tenchu-huomisesta alkaa kuolla. Jopa fanin silmistä.

3/10

Kommentit

Käyttäjän sgt. joulupukki kuva
sgt. joulupukki

ei iske

Käyttäjän ULVI kuva
ULVI

Teknisesti aika kamala, juoni ei kehuttava.

Käyttäjän Skulltulla kuva
Skulltulla

niin paska