The Godfather: The Don’s Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

The Godfather: The Don’s Edition

28.02.2007 // Kirjoittanut: Riot
8

Vihaan sitä, kun pelintekijät kertovat optimoivansa vanhan pelin hyödyntämään uuden konsolin tehoja. Useimmiten se nimittäin jää vain puheeksi. The Godfather rakennettiin PlayStation 2:lle, ja tästä juontuvat ongelmat ovat selkeitä sekä pelimekaniikassa että grafiikassa. Päähahmot ovat komeita, mutta pelin grafiikka ei kestä syvempää tarkastelua. PS3-versio on kaikista pelaamistani versioista kuitenkin paras.

EA on kunnostautunut tärkeimmällä osa-alueella eli pelimekaniikan hiomisessa.
PS3-versiossa on aikaisempaa enemmän tehtäviä ja sen myötä vaihtelua, ajomallia on parannettu ja kaduilla on enemmän elämää. Aseiden valitsemista varten on uusi näppärä pikavalikko, ja pieniä parannuksia näkee siellä täällä. Paketti on kaikin puolin paljon paremmin kasassa. Tasaisempi ruudunpäivitys ja loistava piirtoetäisyys tekevät pelaamisesta mukavampaa.

Godfather tuo GTA-lajityyppiin monia hyviä ideoita. Pelihahmosta tulee pelin edetessä New Yorkin mafiakunkku, ja siltä pelaajastakin tuntuu, kun kaupunkia ottaa haltuun kirjaimellisesti liiketoimi kerrallaan. Se on aiempaa hauskempaa, sillä pelin edetessä voi saada Corleone-perheen sotilaita mukaan rinnalleen. Tämä tekee kilpailevien mafiaperheiden tukikohtien valtaamisesta helpompaa kuin ennen.

Lähdemateriaalin hyödyntämisessä EA epäonnistuu kuitenkin pahasti. Pelaajan tie risteää ensimmäisen Kummisetä-elokuvan tapahtumien kanssa, muttei mitenkään ikimuistoisesti.
Godfatheria on hauska pelata, mutta tapahtuminen sitominen elokuvaan on tehty heikosti.

7/10

Kommentit

Käyttäjän N360T kuva
N360T

ihan ok

Käyttäjän KORN kuva
KORN

Kuin GTA

Käyttäjän Jonezu kuva
Jonezu

Ei kovinkaan hyvä...

Käyttäjän Kuoppala kuva
Kuoppala

Tykkäsin PS2lla, tääki on hyvä. Lataukset tusk

Käyttäjän FourEyedPrick kuva
FourEyedPrick

Parempiakin on pelattu.

Käyttäjän CH-HD kuva
CH-HD
Käyttäjän Jonttu_ kuva
Jonttu_

Grafiikat jättävät toivomisen varaan

Käyttäjän cluteusmaximus kuva
cluteusmaximus