The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D / Arvostelut / pelaaja.fi

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

30.06.2011 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
35

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D palauttaa maineikkaan peliklassikon jälleen ajankohtaiseksi. Nyt aikaa on kulunut riittävästi, jotta kokonaan uusi sukupovi saa mahdollisuuden tutustua yhteen kaikkien aikojen videopeleistä. Myös vanhat fanit näkevät suosikkinsa kauniimpana kuin koskaan. Legendaarinen peli on uusintaversionsa ansainnut. Nintendo 3DS:n tyylikkäästi päivitetty versio tuo mukanaan yksityiskohtaisen grafiikan, sulavan ruudunpäivityksen ja valinnaisen liiketunnistusohjauksen esimerkiksi ritsalla ja jousipyssyllä ampumiseen. Satunnaisimmille harrastajille on lisäksi tarjolla apua, ja kokeneemmat pelaajat voivat puolestaan valita seikkailuun lisähaastetta. Harmillisesti tämä vaikeampi Master Quest -pelimuoto vaati kuitenkin pelin läpäisyä kertaalleen. Ocarina of Time 3D on toimintaseikkailupeli lajinsa kärjestä. Taistelut ovat miellyttäviä ja tuntuvat aina palkitsevalta. Suuri seikkailu imee mukaansa tavattomalla mielenkiinnolla, kun tarumaiset luolastot, niityt, vesistöt ja vuoristot kutsuvat tutkimaan jokaisen sopukan ja löytämään viimeisimmänkin salaisuuden. Hyrulen kaunis fantasiamaailma aukeaa eteen nyt näyttävästi 3D:nä. Tehoste on kauttaaltaan upea ja pelikokemusta elävöittävä. 3D:n pitääkin mielellään päällä, vaikka pelattavuuteen se ei vaikutakaan.

Ikimuistoista laatua

Kokonaisuuden harvinaisen vahva pelillinen voima ja ilmaisullinen lämminhenkisyys kumpuavat eri osa-alueiden hitsautumisesta täydellisyyttä hipoen yhteen. Jokaisella elementillä on tarkkaan harkittu ja luonteva paikkansa. Päähenkilö Linkin koskettava kasvutarina välittyy pelaajan tunteisiin lähtemättömästi. Vähäeleisesti kerrottu tarina kannustaa seikkailuun ja luo pahaenteistä, mutta silti toiveikasta ja iloista ilmapiiriä. Sitä tuetaan erinomaisella äänisuunnittelulla, josta etenkin herkkä musiikki nousee esiin. Peli on myös värikkäältä visuaalisuudeltaan vangitseva piirtäen toisistaan poikkeavat tapahtumapaikat ja tunnetilat tehokkaasti mieleen. Peli on erityisen elämänmakuinen ja ympäristöltään uskottava. Kivikansalaiset, maatalonpitäjät, haudankaivaja, vesikuningas, neuvokas pöllö ja niin edelleen – peli on täynnä persoonallisia ja mieleenpainuvia hahmoja, vaikka dialogia ei käytetä yleensä kuin muutama rivi. Omassa satumaisessa viitekehyksessään peli onkin poikkeuksellisen vakuuttava. Erinomaisen laadukkaassa sisällössä on vaikea nähdä sijaa parannuksille. On yllättävää ja samalla erittäin kunnioitettavaa, että Nintendon vuonna 1998 tekemät pelilliset ratkaisut eivät nykypäivänä kaipaa hiomista tai muutoksia. Tämä osoittaa, että nerokas pelisuunnittelu ei vanhene tai mene muodista. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D on ajaton mestariteos, joka on tehty valtavan suurella sydämellä.

25 vuotta huipulla

Vihreänuttuinen metsien miekkasankari Link aloitti seikkailunsa vuoden 1986 NES-pelissä The Legend of Zelda. Se nousi heti myyntimenestykseksi ja avasi tien miljoonien pelaajien sydämiin. Näin luotiin pohja pelisarjalle, josta kasvoi yksi Nintendon tärkeimmistä tavaramerkeistä. Sittemmin Link on pelastanut prinsessa Zeldan jokaisella japanilaisjätin konsolilla lukuun ottamatta flopiksi osoittautunutta Virtual Boyta. The Legend of Zelda -pelisarja on tullut tunnetuksi viimeiseen asti huolitelluista ja erittäin kunnianhimoisista teoksistaan. Pelit ovat lukeutuneet aikakautensa parhaimmistoon. Ne ovat myös kestäneet aikaa hämmästyttävän hyvin. Kuluva juhlavuosi pitää sisällään nettikauppajulkaisut Link’s Awakening ja Four Swords. Pelaajan sadannessa numerossa kaikkien aikojen parhaaksi peliksi valittu Ocarina of Time juhlistaa sarjaa näyttävässä uusintaversiossaan. Toivottavasti meininki huipentuu, kun kauan odotettu Skyward Sword julkaistaan loppuvuodesta Wiille.

10/10

Kehittäjä: 
Nintendo EADGrezzo
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Toimintaseikkailu
Julkaisualustat: 
Nintendo 3DS
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän lindiario kuva
lindiario

Tämän voisi lisätä UNESCO:n Maailman muistiin.

Käyttäjän Tri Telaketju kuva
Tri Telaketju
Käyttäjän Al87 kuva
Al87

Masterpiece

Käyttäjän Reporo kuva
Reporo

Paras peli 3DS:lle Tähän Asti.

Käyttäjän Anski kuva
Anski
Käyttäjän vizix kuva
vizix

On ollu ikävä linkiä :')

Käyttäjän expa0 kuva
expa0

Kosketusruudun käyttö kömpelöä.

Käyttäjän Ton-Ton kuva
Ton-Ton

Epic!

Käyttäjän gozela kuva
gozela
Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Todellakin paras peli koskaan.