The Shoot / Arvostelut / pelaaja.fi

The Shoot

22.11.2010 // Kirjoittanut: Simon Elo
2

PlayStation Move-liikeohjaimella on ollut erikoinen sivuvaikutus – perinteisten arcademaisten ammuskelupelien paluu. Realismin sijaan The Shoot luottaa vanhan ajan Hollywoodin vetovoimaan. Ilmassa on B-luokan elokuvien tunnelmaa ja lavastemaiset vihollisetkin on tehty lähinnä puusta.

Elokuvamaista hupia

The Shoot koostuu käytännössä vain raiteilla etenevästä ammuskelusta. Pelaaja on toimintatähti, joka ohjaajan tahdittamana ampuu tiensä läpi elokuvan kohtauksien. Jos pelaa surkeasti, niin ohjaaja suuttuu ja kohtaus täytyy ottaa uusiksi – kasaa tarpeeksi monta uusintaottoa ja elokuvan taru päättyy.

Yksin- tai kaksinpelattavassa The Shootissa on viisi erilaista elokuvateemaa ja niissä neljä kohtausta. Mukana ovat hupaisa villi länsi, jännittävä scifielokuva, itsevarma gangsterielokuva ja japanilaistyylinen hirviöelokuva, joka vie pisimmän korren zombeillaan. Puisia lavaste-zombeja täytyy osua päähän, jotta ne pysähtyvät. Ammuin muutaman kerran niin paljon ohi, että zombista oli jäljellä enää pää tikun varassa.

Ampumista maustavat lisävoimat, joita saa, kun ampuu useamman vihollisen peräkkäin. Lisävoimia on kolme. Ajan hidastaminen tehdään pyörittämällä Move-ohjainta. Ampumalla ohjaimella alaspäin tuhoaa kaikki viholliset ruudulta ja ylöspäin ampumalla muutetaan ase sarjatulelle.

Kevyttä kauraa

PlayStation Movelle saa ampumislisäosan, joka tarkoittaa käytännössä muovista pyssyä, johon ohjain kiinnitetään. Se ei ole pakollinen The Shootin tai muiden vastaavanlaisten ammuskelupelien pelaamiseksi, mutta toki lisää pelin mukaansatempaavuutta.

Kun pelattavuus on perusvarmaa, kompastuskiveksi osoittautuu vain lyhytkestoisuus. Viisi elokuvateemaa eivät kauaa kestä, vaikka vaikeusastetta on kohotettu sillä, että elokuvan kaikki kohtaukset täytyy läpäistä yhdellä kertaa. Onneksi kohtauksissa piisaa kaikenlaista kerättävää sälää.

The Shoot on hauska, kevyt ja aloittelijaystävällinen ammuskelupeli, jota pelaa mielellään kaverin kanssa. Yksin siitä ei kauaa ole iloa, mutta sama asia vaivaa useampaa niin sanottua casual-peliä. Myyntitahtia moinen ei tunnu haittaavan.

5/10

Kommentit

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer
Käyttäjän mikke95 kuva
mikke95