The Sly Trilogy / Arvostelut / pelaaja.fi

The Sly Trilogy

3.12.2010 // Kirjoittanut: Riot
39

Sly Raccoon -pelit kuuluivat PlayStation 2:n pelitarjonnan parhaimmistoon. Sarja on pelisarjan toisen osan myötä käynnistyneen lokalisoinnin myötävaikutuksella noussut Suomen suosituimpien PS2-pelien joukkoon. Sekin auttaa, että sarjan pelit tarjosivat huippuluokan tasohyppelypelaamista ja ämpärikaupalla persoonallisuutta. Mestarivaras Sly sekä hänen koplansa rosvokaverit, kuten Murray ja Bentley, ovat hauskoja ja hyvin ääninäyteltyjä hahmoja.

Sly-trilogia sisältää kaikki kolme sarjan peliä, jotka on päivitetty teräväpiirtografiikkaan. Mukaan on myös ympätty trophy-saavutukset, 3D-tuki (vain Sly 3:ssa) ja muutama Move-minipeli. Harmillisesti sarjan ensimmäistä osaa ei ole lokalisoitu teräväpiirtoversioinnin myötä, mutta jatko-osat puhuvat suomea.

Kehityksen kulku

Peleissä on mukavasti vaihtelua, ja niistä näkee hyvin PS2-aikakauden trendit. Ensimmäinen Sly on melko perinteinen tasohyppelypeli, mutta kolmas osa on jo enemmän avoimen maailman peli, jossa on useita minipelejä ja lisää vapautta. Ensimmäinen ja toinen peli saivat Pelaajassa 4/5 ja kolmas osa 8/10.

Pelit ovat edelleen hämmästyttävän komeita. Teräväpiirtopäivitys auttaa, mutta enemmän kyse on siitä, että Sly-pelit ovat aina olleet taiteellisesti omaperäisiä ja hienoja.

Pakettiin on ympätty neljä Movella pelattavaa minipeliä, jotka ovat erikseen valittavissa päävalikosta. Pelit ovat surkeita – vain helikopterilla lentäminen ennalta määrätyllä reitillä on edes osittain haasteellista, muissa peleissä vain ammuskellaan tai napataan kiinni näytöllä näkyvistä palleroista.

Varsinaiset Sly-pelit ovat kuitenkin edelleen erinomaisia, ja tasoloikkapelien ystäville tämä paketti on pakkohankinta. Niistä, joille pelit ovat ennestään tuttuja, on varmasti kivaa saada kaikki pelit yhdellä levyllä.

8/10

Kommentit

Käyttäjän retiisi kuva
retiisi
Käyttäjän mikkojr kuva
mikkojr

Loistava paketti, grafikat aivan loistavat

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx
Käyttäjän NoeinJ kuva
NoeinJ

Yllätti laadulla.

Käyttäjän Dextoit kuva
Dextoit
Käyttäjän MONK3Y M4DN3ZZ kuva
MONK3Y M4DN3ZZ

komeaa katsottavaa

Käyttäjän ville98 kuva
ville98

Sly 2ja3 ovat kympin arvosia, mutta ykkönen ei!

Käyttäjän El Ciervo kuva
El Ciervo
Käyttäjän Rake kuva
Rake
Käyttäjän Drifu kuva
Drifu