The Sopranos: Road to Respect / Arvostelut / pelaaja.fi

The Sopranos: Road to Respect

3.01.2007 // Kirjoittanut: Riot
2

Joskus usko ihmisiin häilyy. Nelonen näyttää Sopranos-tv-sarjaa, joka vetää parhaimmillaankin vain keskinkertaisesti katsojia.

Kyseessä on yksi television parhaista draamasarjoista, ellei paras. David Chasen luoma hidastempoinen, mutta äärimmäisen kiinnostava sarja kertoo mafiajohtaja Tony Sopranosta ja tämän lähipiiristä, johon kuuluu monia mielenkiintoisia hahmoja. Sarja ei glorifioi mafiosojen elämää, vaan näyttää mitä on elämäntaparikollisen arki.

Sopranosin kääntäminen peliksi on erittäin vaikeaa, ja voi oikeastaan ihmetellä, miksi sarjasta edes tehtiin peli. Lisenssi ei todellakaan herätä massojen mielenkiintoa, kuten Spider-Man tai Harry Potter. Tämän perusteella olisi luullut, että peliin panostettaisiin ja tehtäisiin siitä jotakin erikoista. Noh, erikoinenhan tämä on. Erikoisen surkea.

Sarjassa on hyvin vähän fyysistä ruudulla näkyvää toimintaa. Kun väkivaltaa esiintyy, se on realistista ja brutaalia. Pelissä ei juuri muuta olekaan, sillä Road to Respect on todella karu tappelupeli ja erittäin kömpelö sellainen.

Voinko vasikoida pelintekijät?

Pelaaja on tapetun Sal ”Big Pussy” Bonpesieron poika Joey, josta tulee Tony Sopranon ja tämän kapteenien juoksupoika. Pelaaja kulkee paikasta toiseen ja tappelee kaikenlaisia pikkurikollisia vastaan. Kun kaikki alueella olevat viholliset on hakattu, päästään seuraavalle alueelle, hakataan lisää, katsellaan välianimaatio ja lähdetään tappelemaan uuteen paikkaan. Siinä peli kokonaisuudessaan.

Peli on varmasti tehty kiireessä. Grafiikka on kehnoa ja kentät ovat todella rajoittuneita. Näkymättömät seinät estävät täysin ympäristöjen tutkimisen, ei tosin sen puoleen, että se edes kiinnostaisi. Viholliset jäävät usein jumiin ympäristön esineisiin, kuten tuoleihin ja pöytiin. Hahmot ovat amatöörimäisesti mallinnettuja ja animaatio on naurettavan surkeata.

Taistelujärjestelmä on tylsä ja pelaaminen niin puuduttavaa, että pelin lyhyys on siunaus. Jos jotain hyvää pitää pelistä etsiä, niin lähes kaikki sarjan päähahmot ääninäyttelevät hahmonsa.

Käsittämätöntä, että tällaisesta televisiosarjasta tehtiin vain surkea tappelupeli. Ei näin.

3/10

Kommentit

Käyttäjän alaur kuva
alaur
Käyttäjän tomtom222 kuva
tomtom222

huono