Tiger Woods PGA Tour 06 / Arvostelut / pelaaja.fi

Tiger Woods PGA Tour 06

20.04.2006 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
3

Tiikeri murisee taas. EA Sportsin parhaimmistoon kuuluva Tiger Woods PGA Tour -sarja on palannut reippaasti uudistettuna ja entistä ehompana. Aiempaa laajemman ratavalikoiman, legendaaristen golffareiden ja parannetun Game Face -tilan lisäksi pelattavuus on parantunut mukavasti.

Tuntuvin uudistus on entisestään parannettu lyöntijärjestelmä. Jo tuttuun vasemman analogitikun heilutteluun on lisätty oikealla tikulla annettava kierre. Myös puttaus on uudistettu toimimaan samalla tavalla kuin pitkän matkan lyönnitkin, eikä se jää enää automaattisten onnistumisten rooliin. Systeemi vaatii harjoittelua, mutta tuntuu nopeasti paljon paremmalta kuin perinteiset kolmen painalluksen systeemit. Paljon pahennusta aiheuttanut Tiger Vision on korvattu Street-peleistä tutulla Gamebreaker-systeemillä. Onnistuneet suoritukset kasvattavat mittaria, jonka täytyttyä yhteen lyöntiin saa tuntuvasti lisää voimaa. Oman Gamebreakerin voi uhrata myös vastustajan häiritsemiseen, mikä riemastuttanee kaksinpelaajia.

Jo ennestään kattavien yksin- ja moninpelitilojen ohelle on lisätty Rivals-tila, jossa pyritään kaikkien aikojen parhaaksi golffariksi. Tämä tapahtuu haastamalla fiktiivisiä ja aitoja pelaajia joko taitohaasteisiin tai kunnon golfmatseihin. Onnistuneet suoritukset palkitaan parantuneilla kyvyillä, joten taalojaan ei tarvitse enää käyttää kykyjen hiomiseen. Pelitila osaa ottaa itsensä sopivan humoristisesti ja lähettää pelaajan matkaamaan läpi ajan, jossa muun muassa sepät, kuuluisat näyttelijät ja golflegendat odottavat. Muut pelitilat ovat myös kokeneet yleistä kiillotusta, ja esimerkiksi moninpelin sääntöihin pystyy nyt vaikuttamaan huomattavasti enemmän.

Tiger Woods PGA Tour 06 on yksinkertaisesti riemukas peli. Se on tarpeeksi realistinen golf-fanaatikoille, mutta tarjoaa samalla viihdettä myös noviiseille helpon lähestyttävyytensä ja näyttävän ulkoasunsa johdosta.

7/10

Kommentit

Käyttäjän NviperO kuva
NviperO

Sopivan letkeä tunnelma varsinkin nettipuolella

Käyttäjän Wasenius kuva
Wasenius

ihan ok tosi hyvää ps2 laatua

Käyttäjän KORN kuva
KORN

olen pelannut