Tiger Woods PGA Tour 07 / Arvostelut / pelaaja.fi

Tiger Woods PGA Tour 07

29.09.2006 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
2

Tiger Woodsin meno golfkentillä on hieman hiipunut viime aikoina, mutta konsolipuolella mies jatkaa suvereenisti. Tiger Woods PGA Tour 07 ei mullista vanhaa kaavaa, mutta lisäilee siihen tarpeeksi ominaisuuksia, jotta pelin pariin jaksaa taas palata.

Pelin mainio lyöntisysteemi on edelleen mukana, joskin lievästi hienosäädettynä. Oikealla tikulla säädetään edelleen haluttu osumakohta ja vasemman tikun liikkeillä tehdään puolestaan itse svingi. Pienellä takavedon aikaisella sivuttaisliikkeellä pallo saadaan kaartamaan selvästi haluttuun suuntaan. Lyönnit ovat aiempaa herkempiä, joten pieni opettelu on taas edessä.

Pelin jo ennestään monipuolisia pelitiloja on paranneltu entisestään. Mukana on viisi uutta, aitoa rataa ja 15 aitoa PGA-golffaria, mukaan lukien naistähti Annika Sörenstam. Pelin selkärankana toimiva PGA-kiertue toimii aidoilla säännöillä, muissa puolestaan on otettu luovia vapauksia. Tiger Woods PGA Tour 07:n tärkein uusi pelitila on tiimitaistelu, jossa pelaaja kasaa Pokémon-tyyliin oman unelmajoukkueensa ja lähtee haastamaan Woodsin tähtisikermää. Samalla kehitetään golffarin ominaisuuksia ja avataan uusia varusteita pro-kauppaan.

Pienemmistä pelitiloista omaksi suosikikseni nousi ”One Ball”, jossa kaksi golffaria tai tiimiä pelaa vastakkain lyömällä vuorotellen samaa palloa. Yrittääkö omalla vuorollaan jo reikään, vai lyökö pallon kaverille hankalampaan paikkaan? Vaikeita valintoja, joista muodostuu hyvässä kaveriporukassa riemukasta hupia.

Nettipelikykyiset voivat lisäksi pelata aitoja PGA-tapahtumia ihmispelaajia vastaan tai kerätä ranking-pisteitä ja virtuaalivaluuttaa.

Oikeanlaisia uudistuksia

Pelimoottori on pääosin sama kuin viime vuonnakin, joskin pelaajien animaatioita ja kasvoja on uusittu rankalla kädellä parempaan suuntaan. Mukavana uudistuksena peliin on lisätty myös henkiset paineet, jotka kasautuvat, kun ratkaisun paikka on käsillä tai yleisömäärä paisuu. Ohjain alkaa sykkiä sydämenlyöntien tahtiin ja tähtäin heiluu, kun käsi puristaa mailaa. Kestääkö kaali vai meneekö lyönti ojaan?

Tiger Woods PGA Tour 07 on uusi luku mainioiden golfpelien sarjassa. Uudistuksia edelliseen osaan verrattuna voisi olla enemmänkin, mutta toisaalta uudet pelitilat, radat ja golffarit ovat sitä parasta mahdollista sisältöä, ja niitä on mukava määrä. Jos vanhat radat on jo koluttu puhki, helpotus golfpuutteeseen ei ole kaukana.

7/10

Kommentit

Käyttäjän alaur kuva
alaur
Käyttäjän Airus kuva
Airus