Tiger Woods PGA Tour 10 / Arvostelut / pelaaja.fi

Tiger Woods PGA Tour 10

12.08.2009 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
11

Pelimaailman suuri salaisuus: Tiger Woods pelisarja on jo vuosikausia ollut EA:n parhaimmistoa, vaikka moni ei sitä tiedäkään. Tuskin tietäisin itsekään, ellei pelejä toimitettaisi arvosteluun, sillä harva on niin suuri golfin ystävä, että viitsii panostaa golf-peleihin.

Se kuitenkin kannattaisi, sillä kunhan golf ei suoranaisesti ärsytä, Tiger Woods 10:stä irtoaa viihdettä ja haastetta koko rahan edestä.

Ja taas slaissasi

Ominaisuuksiensa puolesta Tiger Woods 10 on normaali vuosipäivitys. Pari uutta rataa, pari uutta golfaajaa, hieman viritelty uratila ja sinetti päälle. Paitsi ettei aivan – tänä vuonna peli nimittäin ottaa kaiken irti Wii MotionPlus tuestaan ja tarjoaa aidon golfin rinnalla frisbee-golfin. Pelitila sopii erinomaisesti bilekäyttöön, sillä pelaaminen on hauskaa, frisbeen heiton mallinnus todella onnistunutta ja tempo sen verran nopeaa, ettei kukaan joudu mätänemään nurkkaan kaverin sihdatessa puttiaan.

Aidon golfin ystävät saavat kuitenkin samaan hintaan myös yllättäen markkinoiden realistisimman ja haastavimman golf-pelin. Ei toki voi vieläkään aivan identtisestä käännöksestä puhua, mutta peligolf ei ole ikinä ollut näin lähellä aitoa lajia.

Wii MotionPlus tuki on mainiota tasoa ja mallintaa pelaajan liikkeen tarkasti ja realistisesti. Samalla se muuttaa hetkessä pelin haasteet aivan uudenlaisiksi, kun lyönnin onnistuminen mitataan pelaajan liikkeen puhtauden ja asennon mukaan, aivan kuin oikealla radalla. Oppimiskäyrä on haastava, mutta realistisen palkitseva – harjoittelemalla oppii oikeasti, sillä onnistuminen on kiinni omista taidoista eikä pelin outouksien oppimisesta.

Aloittelijan ei kannata pelätä, että realistinen golf on mahdoton unelma, sillä peli opastaa, ohjaa ja tarjoaa mahdollisuuksia harjoitella. Vaikka omat palloni lentelivät aluksi mihin sattui, jo muutaman tunnin jälkeen peli ryhtyi kulkemaan säällisesti. Tiedä vaikka joku saisi pelin avulla hiottua oikeaa golf-asentoaankin paremmaksi.

Kun mukaan lasketaan vielä oikeiden golfaajien suorituksiin pohjautuva, jatkuvasti päivittyvä haastetila, jo aiemmin mainiot ominaisuudet ja paketin mukana tuleva MotionPlus-palikka, Tiger Woods 10 on paitsi golf-pelinä, myös pelinä yleensä todellinen huippupaketti.

8/10

Kommentit

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

paras golf peli ikinä!!!

Käyttäjän Christopher_Bobo kuva
Christopher_Bobo

Erittäin hyvä peli.

Käyttäjän Saatana kuva
Saatana

Pleikalle, edelleen paras golfpeli. Liian arcade.

Käyttäjän va1tteri51 kuva
va1tteri51
Käyttäjän Raunold kuva
Raunold

pleikkarilla perus hyvää golfia, hyvä nettipeli

Käyttäjän ramse kuva
ramse
Käyttäjän VILLE_K kuva
VILLE_K

hienohan se on

Käyttäjän pelaaaja94 kuva
pelaaaja94
Käyttäjän LasseM kuva
LasseM

Porukalla pelattuna loistava (Wii)

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Wii versio paras. Frisbee golf kruunaa kaiken.