Tiger Woods PGA Tour 11 / Arvostelut / pelaaja.fi

Tiger Woods PGA Tour 11

11.08.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
2

Viheriön ulkopuolella hiukan kyseenalaista mainetta viime aikoina keränneen Tiger Woodsin nimeä kantavan EA:n golfpelisarjan tuorein osa on jälleen kaupoissa varmana kesän merkkinä. Tämän vuoden painoksen suurimpana lisäyksenä on legendaarinen Ryder Cup turnaus, jossa jopa 24 pelaajaa pääsee mittelemään mannerten välisessä taistossa joko Euroopan tai USA:n joukkueen edustajana. Pelimuotoa voi pelata joko verkossa tai yksin tekoälykavereiden kanssa.

Myös pelimekaniikkaa on viilattu hiukan. Tällä kertaa pelaaja voi hioa swingiään käyttämällä erityisiä Focus-liikkeitä parantamaan esimerkiksi lyönnin kierrettä, tarkkuutta tai voimaa. Liikkeitä ei voi kuitenkaan käyttää rajattomasti, joten pelaajan kannattaa miettiä, missä vaiheessa kierrosta mittari kannattaa tyhjentää. Lisäksi realisminhakuisille golffareille tarjolla on uusi TrueAim-näkymä, jossa ainoana apuvälineenä toimivat golffarin silmät. Poissa ovat tähtäimet ja puttianalyysit ja tilalla aimo annos lisähaastetta sitä kaipaaville. Edes kamera ei enää seuraa pallon lentorataa ilmasta käsin, vaan lyönnin onnistuminen tulee päätellä yleisön reaktiosta ja selostajien kommenteista.

Muuten peli on lähes identtinen edellisvuoden versioon verrattuna. Mukana on toki kattava uratila eikä pelattava taatusti lopu heti kesken, mutta uudistuksia on todella niukasti. Erilaisia pelimuotoja on onneksi tarjolla runsaasti aina perinteisestä golfista Ryder Cupin tiimipohjaisiin variaatioihin ja erilaisiin minipeleihin asti. Myös moninpelitila tarjoaa mukavasti vaihtoehtoja ja pelattavaa päivittäisine turnauksineen ja haasteineen.

Tiger Woods PGA Tour 11 on kattava golfpeli, mutta etenkin Xbox 360 -versio vaikuttaa hiukan turhankin paljon vuosipäivitykseltä. Muilla alustoilla tarjolla on samat ominaisuudet höystettynä toimivalla liikkeentunnistuksella, sillä Wii-versio tukee MotionPlus-lisäpalikkaa, ja mielenkiintoisesti PS3-version pitäisi tukea loppuvuonna ilmestyvää Move-ohjainta.

7/10

Kommentit

Käyttäjän ramse kuva
ramse
Käyttäjän Saatana kuva
Saatana