Time Crisis: Razing Storm / Arvostelut / pelaaja.fi

Time Crisis: Razing Storm

22.11.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
1

Legendaariset arcade-koneilla pelatut valopyssypelit tekevät kovasti paluuta, tällä kertaa PlayStation 3:lle uuden Move-liikeohjaimen ansiosta. Sonyn oman The Shootin lisäksi kauppoihin on saapunut Namcon Time Crisis: Razing Storm, joka sisältää nimestään huolimatta kolme täysin erilaista näkemystä raiteilla liikkuvasta räiskinnästä.

Paketin pääosaa näyttelee nimikkoteos Razing Storm, joka vie Time Crisis -sarjaa hiukan räiskintäpainotteisempaan suuntaan. Vihollisia tulee vastaan erittäin runsaasti eikä panoksissa ja räjähdyksissä säästellä. Puhtaan arcade-käännöksen lisäksi peliin on lisätty myös tarinatila, joka on melkein täysiverinen fps-peli. joka on tosin pilattu lähes pelikelvottomalla Move-ohjauksella ja äärimmäisen keskinkertaisella toteutuksella jokaisella osa-alueella. Muuten Move-ohjaus toimii kaikissa peleissä suhteellisen hyvin, kunhan kalibroinnin tekee kunnolla. Razing Stormista löytyy myös Sentry Mode, jossa käydään selviytymistaistelua loputtomia vihollisaaltoja vastaan sekä moninpeli, jota ei tosin arvosteluversiolla vielä päässyt testaamaan.

Razing Stormin lisäksi paketista löytyy Time Crisis 4:n arcade-version käännös, joka edustaa valopyssypelejä puhtaimmillaan. Tarkkaa viimeistelyä, suojan käyttöä ja nopeita reaktioita vaativa klassikko upposi ainakin omaan makuuni paketin peleistä parhaiten, hiukan vanhentuneesta ulkoasustaan huolimatta, sillä pelkällä räiskimisellä ei tässä pelissä pärjää. Käytössä on usein vain pistooli, sillä muihin aseisiin on panoksia rajatusti.

Paketin viimeisenä pelinä nähdään alun perin vain Japanissa julkaistu Deadstorm Pirates, joka on merirosvoteemainen, hiukan Pirates of the Caribbean -henkinen raideräiskintä, joka käyttää muutamissa kohdissa myös Moven heiluttelua hyväkseen.

Kaikki paketin pelit sisältävät noin 30–45 minuutin mittaisten arcade-moodien lisäksi myös kahden pelaajan yhteistyöpelitilan. Time Crisis: Razing Storm ei siis ole kovin pitkäikäistä hupia, mutta on kuitenkin kokonaisuutena suhteellisen kattava paketti niin uusille kuin vanhoillekin valopyssypelien ystäville.

5/10

Kommentit

Käyttäjän Grarkko kuva
Grarkko

Hauskin peli mitä movella olen testannut