Tony Hawk’s Downhill Jam / Arvostelut / pelaaja.fi

Tony Hawk’s Downhill Jam

1.12.2006 // Kirjoittanut: Riot
3

Vau! Onneksi Activision ei yrittänytkään änkeä Tony Hawk Project 8:aa DS:lle, vaan tuo sille erinomaisen Tony Hawk’s Downhill Jamin, joka lainaa konseptinsa ensimmäisen Tony Hawk’s Pro Skaterin putkimaisista laskettelukentistä ja yhdistää ne sarjan uudempien pelien monipuolisempaan pelimekaniikkaan. Kuvitelkaa SSX rullalaudalla.

Kentissä ei voi skeittailla täysin vapaasti, vaan reitti vie aina ylhäältä alas ja aikarajakin on huomioitava. Matkan varrella voi kuitenkin suorittaa lähes kaikkia tuttuja temppuja ja kombinaatioita. Pisteiden keruun ohella on myös tärkeää laskea vauhdilla maaliin. Tiukkoja mutkia on paljon, ja tätä varten olkanapeilla voi suorittaa ns. bert sliden eli tiukan käännöksen, jossa prosessia edesautetaan käsillä.

Huippuluokkaa

Downhill Jam toimii todella hyvin. Cel shading -tyyliä hyödyntävä sarjakuvamaisen värikäs grafiikka on persoonallista ja hyvin toteutettua. Pelin kuusi kenttää eroavat visuaalisesti mukavasti toisistaan ja kenttäsuunnittelu on onnistunutta. Vain viimeinen kenttä on vanha tuttu, sillä se on peräisin Tony Hawk’s Pro Skaterista.

Hirveä skeittimusiikki särisee ikävästi DS:n diskanttivoittoisista kaiuttimista, mutta ääniefektit ovat hyvät. Puhettakin on jonkin verran.

Urapelitilaa rasittaa se, että seuraava kenttä avautuu vain, kun kaikki auki olevan kentät haasteet on suoritettu. Vapaassa pelitilassa kenttävalikoiman saa reilussa vartissa, sillä uusien kenttien avaaminen edellyttää vain muutaman haasteen läpäisyä. Kokeneet pelaajat suorittavat ensimmäisellä yrityksellä vaadittavat pistemäärät ja muut haasteet.

Ohjaus toimii erinomaisesti. Kosketusnäyttöä hyödynnetään erikoisliikkeen käynnistämiseen ja epäselvään karttaan. Pelaamisen ulkopuolella voi piirtää omia lautagrafiikoita, johon tarjotaan kohtalaiset työkalut. Tällaiseen puuhaan kosketuskynä ja -näyttö ovat omiaan.

DJ:n kuusi kenttää on nopeasti nähty, mutta neljän hengen nettipeli tulee apuun. Testin aikana verkkoviivettä esiintyi harmittavan usein, mutta muutoin kunnianhimoinen nettipeli maailmanlaajuisine tilastoineen on äärimmäisen hyvin toteutettu. Rajoittunut keskusteleminenkin on mahdollista DS:n mikrofonin välityksellä, mutta hauskempaa on korvata jotkin pelin äänet omilla äänityksillään, jotka pärähtävät ilmoille erikoistemppua suorittaessa tai mokatessa... OUKKEEIIII!

8/10

Kommentit

Käyttäjän Gold kuva
Gold

Hyvä, mutta... aluekoodatut Friend Codet...

Käyttäjän Gohe kuva
Gohe

Erinomainen.

Käyttäjän Arctic Fox kuva
Arctic Fox

Mainio DS-peli. Sisältöä on vain turhan vähän

Nostoja